Bent Jensen, ejer af T. Hansen Gruppen, og Fredericia kommune har i fællesskab løst den store udfordring med den gamle Føtex-bygning, der har stået tom i mere end 5 år. Planen er, at tre nye butikker står klar ud mod Gothersgade, når julehandlen går i gang. Fredericia kommune flytter fra sommmeren 2016 aktiviteter ind i nybyggede lokaler ud mod Danmarksstræde og opnår samtidig en årlig huslejebesparelse på 400.000 kr.

”Det har vist sig nødvendigt, at Fredericia kommune var en væsentlig del af løsningen for at kunne genskabe liv i den gamle Føtex-bygning. Vi har arbejdet længe og intenst med at få skabt liv i gammel Føtex og dermed Gothersgade. Der skal lyde en kæmpe stor tak til Bent Jensen, der sammen med kommunen har sikret en fornuftig løsning til glæde for alle fredericianere”, siger borgmester Jacob Bjerregaard.

Bent Jensen har valgt at købe bygningen af Mogens Ussing. Han vil investere i tre nye butikker og en ny facade ud mod Gothersgade samt faciliteter til Fredericia kommune i en ny bygning mod Danmarksstræde. En kommunal arbejdsgruppe skal i de kommende måneder planlægge brug og indretning af de nye lokaler.

”Det giver os mulighed for at opsige et dyrere lejemål på Ryes Plads og flytte ind i billigere og helt nye lokaler, der er indrettet fuldstændig efter vores ønsker. Så vi sparer penge og sætter gang i Gothersgade på samme tid”, siger Jacob Bjerregaard.

Der forhandles allerede med flere interesserede detailbutikker om at flytte ind i de nye butikslokaler til efteråret.

”Jeg vil gerne gøre noget godt for min by, Fredericia. Siden borgmesteren spurgte mig, om jeg ville medvirke til en løsning, har vi sammen arbejdet intenst på at skabe liv i gammel Føtex. Det havde ikke været muligt uden byrådets velvilje til at tænke nyt”, fortæller Bent Jensen.

Mens det er forventningen, at tre nye butikker er klar til at åbne inden julehandlen, så rykker kommunen ind i sommeren 2016, når de nye lokaler står klar. For Fredericia Shoppings formand, Christian Jungmark, er det en rigtig god nyhed, at der nu er kommet en løsning.

”Det er så vigtigt. Den tomme Føtex-bygning har været et åbent sår i Gothersgade. Den har kastet skygge over et handelsliv, som ellers blomstrer. Fredericia har virkelig trængt til at få det sår lukket. Det sker nu. Tilmed i en løsningsmodel hvor der er synergi mellem nye butikker og en åben kommune. Stor tak til Bent Jensen og borgmesteren for at få det her til at ske”, siger Christian Jungmark.

Også den tidligere ejer, direktør i Domus Axel, Mogens Ussing, er glad for udviklingen.
”Det er en stor ting for os, at det nu er lykkedes at få en investor ind. Vi har fra vores side længe ønsket at få liv i den bygning. Vi overtog den før finanskrisen og har løbende haft henvendelser, men vi har manglet en investor. Lejeaftalen med Fredericia Kommune er den, der hjælper hele projektet i gang, siger Mogens Ussing.

I alt kommer den gamle Føtex-bygning til at koste T. Hansen Gruppen 50 mio. kr, da ejendommen skal renoveres.