Mandag aften afholdt en række initiativtagere til en ny kristen friskole i Fredericia informationsmøde i Michaelisgården. Der blev fortalt om visionerne med skolen, som efter planen skal åbne i skoleåret 2022 eller 2023.

Igennem halvandet års tid har arbejdet været igang i kulissen. For en måned siden blev det meldt mere ud i offentligheden, at den nye kristne friskole i Fredericia er under opsejling, og i den forbindelse var der et informationsmøde, hvor interesserede kunne komme komme og høre om projektet. Til at starte med præsenterede styregruppen, der består af Hanna Klitlund Nielsen, Ulla Kragh Jespersen, Bjarne Ingemansen, Henrik Lundahl Revshøi, Helene Kofoed-Pihl, Torben Mathiesen, Sissel Kofoed Nedergaard og Steen Kleinstrup Sørensen sig. De har alle forskellige baggrunde med hver deres spidskompetencer.

Nogen har forstand på økonomi, mens eksempelvis Torben Mathiasen er konsulent i foreningen af Kristne Friskoler og derfor kan bidrage med ekspertise omkring lovgivningen og regler for friskoler, og hvordan man har etableret andre kristne friskoler. Der blev fortalt om den proces styregruppen skal igennem for, at det bliver en realitet og at det økonomisk skal hænge sammen. Efter at have gennemgået en forberedt præsentation, så var det tid til at de omkring 35 fremmødte talte sammen ved bordene om, hvad de tænker om projektet og til sidst blev det hele sluttet af med en spørgerunde, hvor der var spørgsmål om alt lige fra hvor mange der skal gå i hver klasse til hvor meget forælderengagement der forventes.

– Aftenen har været rigtig positiv og de fremmødte viste stort engangement og delte drømme for deres børns fremtid og ved at stille spørgsmål viser, at de lever sig med ind i drømmen om en ny skole, siger Hanna Klitlund Nielsen.

Projektet har været undervejs i nogen tid, men fra projektet blev offentliggjort på sociale medier har Hanna oplevet en stor opbakning.

– For en måned siden besluttede vi, at nu gør vi det og siger det officielt. Inden da var jeg lidt usikker på opbakningen, men den seneste måned har vist, at vi har stor opbakning. Både fra foreninger, som vi har besøgt, og på vores Facebook-side. Det er alt lige fra personer med børn i skolealderen til andre, der synes, at det er givende for byen at få et bredere skoletilbud

På informationsmødet blev der talt, at skolen efter planen skal åbne i enten 2022 eller 2023, men mere konkret kan Hanna ikke blive.

– Det ved vi ikke på nuværende tidspunk. På onsdag evaluerer vi på aftenen og den feedback vi har fået, og så kommer vi til at tage den derfra, siger Hanna.

Lokalemæssigt har den kommende fredericianske friskole kigget på lokationer, men intet er fastlagt endnu. En ting er dog sikkert.

– Den kommer ikke til at ligge i centrum, da der ligger friskoler nok der i forvejen. Så vi har låst os fast på, at det skal være udenfor voldene. Hvor præcist er en afvejning af, hvad der giver mening . Det ville give god mening i vestbyen, men hvis den rigtige bygning er et andet sted, så skal vi ikke binde os fast af det, siger Hanna.

Hvilke krav har I til bygningen?

– Der er det størrelsesmæssige i det, i forhold til hvad vi drømmer om, og der skal være plads til, at børnene kan være på græs og få lidt jord under neglene. Derfor skal det ikke være ren beton, og det er en af fordelene ved at rykke lidt ud, da der så kan være lidt træer i skolegården, siger Hanna.

Den ny kristne friskole i Fredericia vil indkalde til en stiftende generalforsamling i efteråret, hvor der skal nedsættes en bestyrelse. Man kan følge med i projektet på deres Facebook-side og på deres hjemmeside.

3 KOMMENTARER

 1. Fedt skønt Dejligt, Det er efterhånden ved at være tid at værdsætte en grundlæggende Dansk værdi kontra at gøre nar af mennesker der står ved deres religion i hverdagen og ikke kun til barnedåb konfirmation bryllup og begravelse.

  • Det at have en religion er præcis ligesom at have en penis.

   Du må gerne være glad og stolt over den.
   Vi andre gider at høre om den.
   Du skal overhovedet ikke vise dem frem på åben gade. Du må ikke tvinge den ned i halsen på andre mennesker, og da ihvertfald slet ikke børn…

   • Der var engang at det var utopisk at kvinder ville få stemmeret og at man i fremtiden hverken måtte tugte sit tyende, kone eller børn.

    Omskæring bliver forbudt i fremtiden, kirkeklokkers støjforurening bliver kun første onsdag i maj måned kl 12… Religionsundervisning bliver objektiv, som sexualundervisning, samfundsfag og cybersikkerhed forhåbentligt allerede er i dag?
    Konfirmation bliver udsat til den dag den unge bliver myndig.

    Uanset hvordan du vender og drejer det, er hele baduljen et levn fra middelalderen.

    Hurra for fremtiden!

Skriv en kommentar