Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical er et overflødighedshorn af lækkerier, hvor ens sjæl bliver fodret fra start til slut. Der er et væld af overdådige kostumer samt et spektakulær scenografi, hvor der virkelig er blevet kræset for alle detaljer. Det gælder også de skønne sange, der flød som karamel i øregangene. Hele 10 nye sange har Alan Menken og Glenn Slater skrevet sammen til musicalen.

Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical er oprindeligt produceret af Disney Theatrical Group og er baseret på Disney-tegnefilmen af samme navn fra 1989. Den bygger igen på det klassiske H.C. Andersen-eventyr om havfruen, der længes efter at blive en del af den jordiske verden og opgiver sin smukke stemme for at finde kærligheden på land.

I hovedrollerne ses to af landets absolut dygtigste yngre musicalperformere Kristine Yde og Christian Lund som henholdsvis Havfruen Ariel og Prins Erik. De to kender hinanden særdeles godt, idet de begge er udklækket fra samme årgang på Det Danske Musicalakademi (2008) og sågar har dannet par i bl.a. Mamma Mia! i Tivoli og Musikhuset Aarhus, ligesom de også lagde stemmer til hovedrollerne i Disneys kæmpehit Frost.

Kristine Yde og Christian Lund får i forestillingen selskab af bl.a. Anders Bircow, A Friend in London-forsangeren Tim Schou og Peter Jorde, og publikum kan derudover glæde sig til at møde en perlerække af landets bedste rutinerede og unge musicalkræfter.

Operaen, der ligger så smukt ved Københavns Havn, var helt pakket med et forventningsfuldt publikum på premiereaften, som fik hvad de kom efter. Nemlig en fantastisk forestilling, der slår alle andre musicals med flere længder.

Det er lidt sjovt, at et egnsteater fra provinsen skal vise hovedstaden, hvordan man skaber en musicalsucces. Først med Aladdin og nu med Den Lille Havfrue.

Men Fredericia Teater udklækker jo også nogle af Danmarks bedste musicalperfomere, takket være Det Danske Musicalakademi i Fredericia.

Svært at skabe fornemmelse for vand

Hvordan skal man gribe en forestilling an, der primært foregår under vand, som Den Lille Havfrue gør? Det har været en stor udfordring, som tidligere teaterversioner af stykket ikke er sluppet helt heldigt fra. Fredericia Teater – med amerikanske instruktør og koreograf Lynne Kurdziel-Formato i spidsen – har sikkert ladet sig inspireret af den klassiske ballets verden, hvor man løfter danserne for at skabe en illusion af livagtig bevægelse.

Og det var en god idé, der er med til – sammen med flere LED-skærme – at skabe en god fornemmelse for vand.

Brandalarm og bistik!

Man kan rolig sige, at der var drama for alle pengene på premiereaften. Første blev hovedrolleindehaver Christian Lund, der spiller Prins Erik, stukket af en bi på sin læbe en time før forestillingen skulle begynde. Christian Lund er allergisk overfor bistik og en ambulance blev derfor tilkaldt til Operaen. Men heldigvis kunne han få den rette behandling og være med i forestillingen.

Men en lille time inde i forestillingen kom Christian Lund igen i rampelyset, da der pludselig gik en brandalarm i gang. Det skete, da han havde en stor følelsesladet solosang. Men uden at tabe en tone eller lade sig forstyrre af det, sang han på smukkeste vis færdig. Dette gjorde, at Christian Lund blev fuldt fortjent belønnet med kæmpe klapsalver og konstant hujen blandt publikum.

Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical er en fuldkommen fantastisk forestilling, der skal ses. Om du kan vente til den blev opført i Fredericia, eller om du vil se den i Operaen, er faktisk lige meget. Bare du ser den.

Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical spiller frem til 9. august i Operaen på Holmen i København, hvorefter den flytter til Fredericia Teater og får premiere 28. august.

Læs mere her: http://www.fredericiateater.dk
(Foto: Søren Malmose )