Mange musikere drømmer om, at de en dag kan leve af at spille musik. Emil Bakkensen Johansen er ingen undtagelse.

Den 20-årige fredericianer er trommeslager i det fire år gamle band Muddytune, som tager et skridt videre i karrieren, når gruppen varmer op for Ulige Numre ved koncerten i Pakhusgården den 28. august. Og Emil kunne godt tænke sig at beskæftige sig med musik på fuld tid fremover.

– Men det er nok hovedstaden, man skal satse på, hvis man virkelig vil noget med musikken. Derfor leder min kæreste og jeg lige nu efter en lejlighed i København, siger Emil, der i sommer blev student fra Fredericia Gymnasium.
Han og de to øvrige Muddytune-medlemmer, som kommer fra henholdsvis Odense og Næstved, er seriøse med deres musik. De mødtes på den rytmiske efterskole i Båring i 2010, og fandt hurtigt ud af, at de havde en fælles passion for danske Dizzy Mizz Lizzy. Ganske vist gik bandet lidt på pause, da skoleopholdet sluttede for tre år siden, men de fik hurtigt gang i tingene igen, og i sommer udgav de deres første EP.

– Vi er stadig meget inspireret af Dizzys musik, og så kan vi også godt lide de engelske bands Arctic Monkeys og King Krule. I det hele taget er vores musikalske udtryk meget inspireret af engelsk musik, fortæller Emil Bakkensen Johansen.

Har det ikke fra fremmede

Han har spillet trommer i godt 10 år, og har i øvrigt ikke sit talent fra fremmede. Emils far, Michael ”Miller” Johansen, har i mange år spillet trommer i Fredericia-bandet Barock, og han har lært sønnen en del.

– Jeg har også ofte været med i øvelokalet, når Barock har øvet. På den måde har jeg lært meget om musik, men også om, hvad det vil sige at spille i band, hvad de enkelte medlemmers roller er osv., fortæller Emil, der inden efterskoleopholdet spillede i forskellige coverbands i Erritsø.
Som trommeslager lægger han mere vægt på det musikalske udtryk end på teknisk svære detaljer.

– Jeg har meget fokus på groovet, og forsøger på den ene side at spille ”indie-agtigt”, altså let og hurtigt, og på anden side mere tungt og rocket. Sådan er vores musik i høj grad; meget dynamisk, siger Emil Bakkensen Johansen.
Musikerne i Muddytune beskriver da også selv deres musik som eksperimenterende indierock med drømmende universer, energiudladninger og melankolsk lyrik.

Hvordan det lyder, kan man høre i Pakhusgården den 28. august. Her kan man også købe bandets EP – som i øvrigt efter planen snart får en efterfølger.

– Ja, vi vil gerne i studiet igen snart, og så må vi se, hvad der derefter sker, siger Emil Bakkensen Johansen.

Som altså måske snart kan kalde sig københavner.

Artiklen er skrevet af Thomas Holl.

(Foto: PR )