Det danske triathlon hold i Mixed relay med Andreas Schilling og Emil Deleuran fra Fredericia Triathlon Team har netop vundet sensationelt EM-guld i Kitzbühel! En disciplin der lige er kommet på OL-programmet.

Holdet bestod af Anne Holm (Ganløse Tri-Center) på førsteturen, Andreas Schilling (Fredericia Triathlon Team / Tri Team SDU) på andenturen, Sif Bendix Madsen (Tri4 / Gentofte Svømmeklub) på tredjeturen og Emil Deleuran (Fredericia Triathlon Team) på fjerdeturen.

Danmark stillede med et hold bestående af en senior triatlet (Schlling) en U23 triatlet (Deleuran), en juniorpige (Holm) og en ungdom B triatlet (Bendix Madsen). På trods af holdets lave alder formåede holdet altså at vinde en helt forrygende sejr i en medrivende konkurrence!

Anne Holm havde ikke den allerbedste svømning og hun havde lidt problemer med hjelmen i T1, så hun startede cyklingen 5 sekunder efter en gruppe med 7 piger og 2 piger yderligere 10sek fremme. Men Anne kørte gruppen ind meget hurtigt og bliver i gruppen frem til T2. På løbet taber Anne ca. 35sek til den meget hurtige franske pige Beaugrande, derefter kommer nationerne som perler på en snor. Anne sender Schilling afsted i 10. position.

Andreas Schilling fra Fredericia Triathlon Team svømmer godt på de 250m og henter en smule ind på dem foran, men der hvor der for alvor sker noget er på de 10km cykling, hvor Andreas Schilling er i særklasse og brager frem i feltet. Og efter de 1,8km løb er Danmark pludselig på 2. pladsen efter en formidabel præstation og står nu med gode kort på hånden.

Men det var 15-årige Sif Bendix Madsen der skulle ud på tredjeturen, og selvom hun vandt sølv i juniorpigernes race i fredags, så kunne man ikke med rimelighed forvente at hun ville kunne gøre en stor forskel på en seniorstafet. MEN, Sif leverede en helt fabelagtig tredjetur. Efter en lidt rusten svømning de første 125m fik hun smidt nerverne og så gik det ellers over stok og sten. Sif, der ikke er en særlig stor pige, trådte så mange watt på de 5km cykling, at der opstod et stort hul ned til forfølgerne. Og på de 1,8km løb fortsatte hun bare de gode takter og aflevere Emil Deleuran Fredericia Triathlon Team i en ønskeposition på sidsteturen med et forspring på ca. 35sek til forfølgerne; Frankrig, Rusland, Østrig, Schweiz, Belgien og England.

På de 250m svømning kom de andre lande stærkt bagfra, men Emil Deleuran Fredericia Triathlon Team svømmede også godt, og han startede cykeldelen med et forspring på 30sek. Herfra var det meget nervepirrende for alle os på sidelinjen. Det var ikke givet, at Deleuran ville holde forspringet da der kom samling på bagved, og man kører som bekendt noget hurtigere i en gruppe end som enkeltstart.

Men da Deleuran kom til syne i horisonten efter de 5km cykling havde han stadigvæk et forspring, men dog kun på 20sek. Og franskmanden Montoya (der vandt sølv ved individuelt EM i går) kom blæsende bagfra.

Men Deleuran holdt franskmanden og russeren bag sig og dermed blev Danmark sensationelt Europamestre og så endda i en olympisk disciplin!

Dansk Triatlon Forbunds formand Mads Freund var tilstede i Kitzbühel: “Hvilken magisk dag i Kitzbühel for dansk triatlon. Straks efter at mixstafet er annonceret som en ny olympisk disciplin vinder Danmark EM guld – og så med 2 juniorer på holdet! Tak for en historisk bedrift til Sif, Andreas, Anne og Emil”.