Fra den 15. til den 17. marts vil otte elever fra Louis Nielsen overtage butikken i Fredericia. De får ansvaret for driften og for at skabe aktiviteter. I alle tre dage tilbydes gratis synstest, som foretages af butikkens optikere

Drej dig til et godt tilbud på lykkehjulet, deltag i konkurrencen om en valgfri brille og få en gratis synstest. Der sker en masse i Louis Nielsen Fredericia, når otte elever fra forskellige butikker får nøglerne til butikken i tre dage fra den 15. til den 17. marts.

De skal drifte butikken og give kunderne den bedste service, de har lært.

– Vi sætter gang i konkurrencer og en række gode tilbud. Vores synstest med sundhedstjek vil være gratis, så vi håber at se en masse glade kunder i butikken, fortæller Freja Andersen, der til daglig er elev hos Louis Nielsen i Vejle.

Fra skole til virkelighed
Freja Andersen vil fungere som butikschef i de tre dage og skal sammen med syv medstuderende fra Louis Nielsens andre butikker bemande butikken i Fredericia.

I synsprøverummene vil man som altid møde butikkens faste optikere.

– Jeg er spændt på opgaven og glæder mig helt vildt til at bruge det, jeg har lært på skolen og i butikken, siger Freja Andersen.

Uddannelsen, som eleverne går på, er Louis Nielsens egen uddannelse af salgsassistenter. Den er et samarbejde med IBC i Kolding og tager to år i alt. Fra uge til uge skifter eleverne mellem at være på skolebænken på IBC i Kolding og at være i lære i en Louis Nielsen-butik.

– Man lærer bedst ved at få ansvar og skulle træffe beslutninger i virkeligheden. Derfor overlader vi butikken til eleverne, så de kan bruge det, de har lært, og lære nyt i de tre dage. Jeg står selvfølgelig klar i baggrunden, hvis der bliver brug for det, siger Michael Biegala, som er indehaver af Louis Nielsen i Fredericia.

Optikerne på plads
Eleverne har valgt at tilbyde gratis synstest med sundhedstjek i de tre dage.

– Vi vil gerne sætte fokus på, at det er vigtigt at få undersøgt synet og passe godt på sine øjne. Derfor har vi allieret os med butikkens optikere, som står klar til at lave gratis synstest med sundhedstjek, siger Freja Andersen.

Og Michael Biegala er godt tilfreds med den arbejdsfordeling:

– Optikerne står for at foretage synstest med sundhedstjek på alle kunder. Det er udelukkende driften af butikken, som eleverne står for, fortæller han.

Drej dig til rabat
Én af aktiviteterne, som eleverne sætter i gang, er et lykkehjul, hvor man kan dreje sig til rabat på briller. Eleverne sætter også en valgfri gratis brille på højkant, som dem, der lægger vejen forbi butikken, kan være heldig at vinde.

– Vi håber, at en masse lokale kunder og andre interesserede har lyst til at kigge forbi butikken den 15.-17. marts og deltage i vores aktiviteter. Vi vil glæde os til at tage imod dem, siger Freja Andersen.