Fredericia kommune kan nemlig efter Enhedslistens opfattelse ikke længere forsvare køb og brug af israelske varer.

– Vi har henover sommeren været vidner til Israels brutale fremfærd i Palæstina med drab af civile, bombninger af hospitaler og den totale overtrædelse af alle folkeretslige regler. Dette er lagt oven i, at Israel i årevis har frataget den palæstinensiske befolkning alle borgerrettigheder.

– Israel må presses til forhandlingsbordet. Her kan Fredericia gå foran og gøre sit for at presse Israel ved at stoppe med at købe israelske varer, skriver Enhedslisten i Fredericia i deres pressemeddelelse.

“I Fredericia skal vi selvfølgelig ikke købe varer af en besættelsesmagt, der opfører ulovlige bosættelser og som nu fører ulovlig angrebskrig mod Gazas civilbefolkning”, udtaler byrådsmedlem for Enhedslisten Cecilie Roed Schultz.

Enhedslisten foreslår ligeledes, at eventuelle officielle besøg fra eller i Israel boykottes af kommunen.

Herudover foreslår Enhedslisten, at Fredericia kommune hurtigst muligt går i gang med at oprette forbindelser til en palæstinensisk venskabsby. Videre, at man – i samarbejde med Ungdommens Røde Kors og Røde Halvmåne – inviterer palæstinensiske børn til Fredericia, så de kan opleve fred og demokrati.

“Gazas børn gennemgår lige nu en meget traumatiserende oplevelse, der ender med at give dem varige ar på sjælen. De er spærret inde på et område på størrelse med Langeland og kan ikke flygte. Derfor bør vi se på mulighederne for, at de kan komme til Fredericia og opleve, at man kan leve på en anden måde, uden bomber, mord og frygt”, udtaler Cecilie Roed Schultz.

– Vi tager selvfølgelig afstand fra Hamas’ raketter. Men de retfærdiggør på ingen måde den massakre, som Israel har gang i. Palæstinensernes situation bliver mere og mere desperat, og vi må presse på for at få galskaben stoppet – også her i Fredericia.

– Det er væsentligt at holde sig for øje, at stridighederne i området ikke er skabt af Hamas; men at Hamas i sin nuværende form er skabt af stridighederne.

– Det er meget vigtigt for os at understrege, at vores forslag ikke er vendt imod jøder eller andre befolkningsgrupper, men kun imod staten Israels regering og for fredelig sameksistens i Mellemøsten. Samtidig vil vi understrege, at vi ikke støtter Hamas’ vold mod civile, men understøtter den civile palæstinensiske befolknings ret til at leve et normalt liv i fred og ro under trygge vilkår – uden israelsk besættelse og undertrykkelse.

– Det civile liv i Israel vil også profitere af en sådan tilstand. Det er således et forslag for alle befolkninger i området, slutter Enhedslisten.