Medlem af Børne- og Skoleudvalget i Fredericia Kommune, Inger Nielsen (O), er rystet over afsløringerne om ægteparret Lars Ejby Pedersen og Kirsten Blæhr. I går kom det frem, at Fredericia Kommune havde strikket en aftale sammen, der sikrede Kirsten Blæhr samme beføjelser, løn og ansvar, på trods af, at der kunne være problemer med habiliteten. Aftalen viser, at man på trods af forsøgene på at have en frontfigur foran Kirsten Blæhr, betragtede hende som de facto leder af Familieafdelingen.

– Jeg er chokeret over, at en kommune kan have lokumsaftaler for at beskytte medarbejdere og politikere. Som medlem af Børne- og Skoleudvalget fik jeg et chok, da jeg læste om de aftaler, og selv kunne se, at de var lavet. Det er ikke aftaler, som jeg har kendt noget til som medlem af udvalget. Det burde ikke chokere mig, men det gør det. At Kirsten (Blæhr red.) kan sidde med ved alle møder og udtale sig på flere områder, hvor det viser sig, at hun har været inhabil, synes jeg er meget alvorligt, siger Inger Nielsen (DF) og fortsætter:

Inger Nielsen (DF).

– Det kan godt være, at den daværende chef, Anders Axø har været konstitueret, men han har aldrig svaret for Kirsten, det har hun selv gjort. Det vi ser på skrift nu og via dokumentation fra kommunen selv, er helt ude i skoven og må have omgående konsekvenser.

Efter Inger Nielsen så, at der var lavet en aftale mellem Fredericia Kommunes daværende kommunaldirektør og chefen for Familieafdelingen forlanger Inger Nielsen omgående handling og viden om, hvad der foregår.

– Jeg vil vide præcis hvilke medarbejdere fra Fredericia Kommune, der kender til den aftale. Den kommer ikke ud af det blå. Er det de nævnte personer i dokumenterne, er det jura eller hvem er det? Det har jeg nu spurgt om for at få en oversigt over, hvor mange der kender til den aftale.

Kunne du ikke have set dette tidligere?

– Nej, på ingen måde. Vi får indtryk af, at alt er i skønneste orden. Det kan godt være, at forvaltningen og Socialdemokratiet har brugt Kommunernes Landsforenings råd på denne særlige case fra Fredericia, men så skulle udvalget da orienteres grundigt herom. Jeg var på ingen måde klar over, at Kirsten kunne have habilitetsproblemer. Det har aldrig været et tema i de sidste fire år, siger Inger Nielsen og fortsætter:

-Det bevirker, at man ikke kan stole på den information, vi får fra embedsværket. Jeg kan ikke stole på det, vi får forelagt. Flere må have dækket over den aftale, der endda er underskrevet, som jeg kan læse mig til i kommunens skrivelse til Ankestyrelsen. Nu må borgmester Steen Wrist leve op til, hvad han sagde i starten af januar. Det betyder, at alt må fremlægges, intet tilbageholdes – og det skal ikke foregå på den nuværende måde, hvor det pludselig står i pressen, hvad der er sket bagved. Vi skal informeres som byrådsmedlemmer omgående, og ikke som pressen løbende skriver eller søger aktindsigter, der gør, at man pludselig skal vende gamle sager.

Hvilke konsekvenser skal det have?

– Det er soleklart. Kirsten Blæhr må gå af, ellers må Lars Ejby Pedersen omgående trække sig fra økonomiudvalget. Det er ikke nogen værdighed i hele kommunen, at det er som, det er i dag. Jeg håber virkelig ikke, at der findes andre lignende aftaler. Hvis der gør vil jeg opfordre til, at de lægger det hele frem omgående, slutter Inger Nielsen.

Læs også:

https://avisen.nu/afsloering-hustru-bevarede-sin-fulde-magt-over-familieafdelingen/