I forbindelse med undersøgelserne af habilitetensproblemer i Fredericia Kommune er det kommet frem, at flere byrådsmedlemmer har oplevet, at det socialdemokratiske medlem af Fredericia Byråd og økonomiudvalget i kommunen, Lars Ejby Pedersen, ikke er logget af den 7. december 2020 i forbindelse med behandlingen af budgetpunktet omkring den eksterne undersøgelse af familieafdelingen. 

Det bekræfter flere politikere til AVISEN denne i onsdag aften. 

SMS’en som Susanne Eilersen (DF) sendte til byrådskollegaen, Pernelle Jensen (V)

– Dagen efter den 7. december kontaktede jeg daværende kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe for at udtrykke min utilfredshed med, at Lars Ejby Pedersen ikke loggede af. Hun oplyste, at hun og Tommy Abildgaard (Daværende Økonomi- og Personalechef red.) havde talt med Lars Ejby Pedersen om det, og det lå i gråzonen, men han var anbefalet af dem ikke at deltage i mødepunktet, men det valgte han at ignorere, siger Susanne Eilersen og fortsætter:

– Jeg har med baggrund i den seneste udvikling i sagen, og belært af borgmestersagen valgt at kontakte Ankestyrelsen direkte med baggrund i denne hændelse. Jeg har oplyst dem om hændelsen i december måned i forhold til habiliteten. Jeg har fortalt, at vi kunne se på skærmen, at han ikke var logget af. Senere samme aften sendte jeg en sms til Venstres Pernelle Jensen, der havde oplevet det samme. Jeg ved, at der nu ligger et notat til sagen hos Ankestyrelsen. Det har der gjort siden den 6. maj 2021, nu må vi se, hvor det hele ender.

Pernelle Jensen: Lars Ejby Pedersen skulle være logget af – og det var ikke bare en drøftelse

– Jeg husker meget tydeligt økonomiudvalgsmødet den 7. december. Der var en sag på dagsorden, der omhandlede undersøgelsen af Familieafdelingen. Vi havde en meget lang snak omkring selve undersøgelsen, og setuppet i den forbindelse. Det var vigtigt for Venstre, at det blev en ekstern undersøgelse, som vi havde ønsket hele vejen. Beslutningen blev dog udskudt, fordi vi fik at vide, at der manglende finansering hertil. Det skulle man så undersøge og vende tilbage til. Det var i forbindelse med den lange samtale, at jeg kunne se, at Lars Ejby Pedersen ikke loggede af. Jeg fortalte selv direkte, at jeg synes, at det skulle være en ekstern undersøgelse, fortæller Pernelle Jensen og uddyber:

– Vi ønskede en undersøgelse, der var valid. Vi ønskede ikke, at kommunen skulle undersøge sig selv, derimod skulle undersøgelsen være så objektiv som muligt. Det var ikke bare en mindre drøftelse, som Lars Ejby Pedersen fremstiller det. Det var en meget lang og alvorlig drøftelse som vi gjorde meget ud af. Sagsfremstillingen var også lang, og det var en sag midt i selve dagsordenen, den blev som sagt kun udskudt på grund af manglende finansiering. Vi reagerer først og fremmest nu, fordi Søren Larsen (gruppeformand for Socialdemokratiet i Fredericia red.), har sagt, at Lars Ejby Pedersen har været udenfor døren, når det handlede om Familieafdelingen. Det er ikke sandt! Jeg har som sagt selv oplevet, at han deltog i dette møde, og jeg synes, at den karakter, som den drøftelse havde gjorde, at han ikke skulle deltage. Han skulle kort sagt være logget af. Længere er den ikke.

Vi har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Lars Ejby Pedersen, men han har ikke reageret på vores henvendelse.

Læs også:

https://avisen.nu/venstre-vil-have-ejbysagen-paa-hastemoede-i-oekonomiudvalget/