Susanne Eilersen (DF) er tilbage på Christiansborg i en periode, men det er jobbet i Landdrikternes Fællesråd, som vi skal tale om i dag, men smilet er stort, da hun fortæller, at hun skal tilbage på Christiansborg.

“Marie Krarup (DF) rejser til FNs generalforsamling og i den forbindelse træder jeg ind fra onsdag den 30. oktober til den 15. november i Folketinget. Det bliver vildt fedt at komme tilbage, og høre, hvad der sker lige nu,” siger Susanne Eilersen.

Hvordan har tiden været efter valget?

“Jeg har brugt tiden på at slappe af først. Juni og juli var ren afslapning, gå nogle ture, læse nogle bøger og måske ikke kigge så meget politik. Jeg brugte 14 dage på at pakke kontor og lejlighed i København sammen. Jeg havde det ret hurtigt ryddet, og så var det tilbage i hverdagen i august, hvor der var meget arbejdet med budget lige efter ferien. Jeg synes faktisk, at der har været en del. Jeg har haft møder med borgere og virksomheder, og kalenderen bliver hurtigt fyldt,” fortæller Susanne og fortsætter:

“Jeg har ikke haft hele dage, hvor jeg ikke skulle noget. Det har været min fordel, at jeg har haft byrådet at arbejde for. Nogle af mine kolleger er røget ned i et sort hul og haft det svært ved ikke at være i rampelyset, men jeg har haft det fint, for jeg har haft byrådet.”

Susanne Eilersen glæder sig til sit nye job. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

28 timers job hos Landdistrikternes Fællesråd

“De søgte en medarbejder til sekretariatet i foreningen. De ringede og spurgte om, jeg ikke skulle søge. Jeg så på opslaget, der lød interessant, og sendte en ansøgning. Det endte med en samtale. Det er en lille interesseorganisation, der er en portion regnskab i det, og en portion politisk arbejde. Så jeg kan sætte mine kompetencer i spil, og have fingeren på pulsen med det politiske på den anden side af bordet, og det glæder jeg mig til,” siger Susanne og fortsætter:

“Jeg kender dem alle, for som kommunalordfører sad jeg i landdistriktsudvalget på Christiansborg, og jeg har været meget rundt, hvor jeg har hørt og set på deres udfordringer, som f.eks. dårlig bredbåndsdækning, ikke at kunne låne til et hus, uddannelserne, der ligger for langt væk fra de unge. Jeg har været meget optaget at gøre de ting bedre for vores små kommuner og landsbysamfund, så vi har et Danmark i balance. Landdistrikternes Fællesorganisation er en interesseorganisation med nogle gode værdier, og derfor tøvede jeg ikke med at sende en ansøgning.”

Landdistrikternes Fællesråd rykker fra Egtved til Odder

“Vi flytter fra Egtved til Odder. Egtved er tættere Fredericia end Odder, men jeg er vant til livet på vejen. Jeg ville have en deltidsstilling, så jeg kunne holde politiske møder om mandagen. Der er også mulighed for at flekse i jobbet,” fortæller Susanne.

I morgen har hun første hilse-på-dag, og så starter Susanne Eilersen i midten af november.

“Mit mål er at kunne påvirke nogle politiske beslutninger og bistå det arbejde, vi laver med de kontakter og den indsigt jeg har. Forhåbentlig kan jeg være til at flytte noget på Christiansborg, og hjælpe med de udfordringer der er. Jeg kan se, at Regeringen blandt andet har ændret lidt på bredbåndsområdet, og det vil vi gerne have ombestemt,” siger Susanne Eilersen og slutter:

“Og så er der LAG-midlerne, hvor man kan søge nogle små puljer og lave tiltag i yderområderne. Det kan være banalt for de store kommuner, men essentielt for de små, hvor tiltagene kan skabe arbejdspladser. Det er ikke uvæsentligt, at midlerne er kommet tilbage igen. Det er godt, at regeringen har rullet det tilbage.”

https://www.facebook.com/Klokken-814326898594119/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARCc9oUf5i-AY_kMUivxSHyQZJqDesoRPr9mYPJ9d3nrcJz7SY0q4tIJkLxeBjOPw-HikWw-0lnk4ihW

Skriv en kommentar