Billeshave Efterskole i Strib ved Middelfart har tre elever med på det danske U-18 rugby-landsholdet til Europamesterskabet i Frankrig.

Forstander på Billeshave Efterskole Thomas Arvad Meier, der også er rugby træner i Erritsø, er glad for at Philip Krieger Nordfalk, Itai Moyo og Fatai Ika har fået den store mulighed at repræsentere Danmark og Billeshave Efterskole på dette års Europamesterskab i rugby for U-18.

-Historien til denne udtagelser ligger i den koncept som Dansk Rugby Union har opbygget. Rugby sporten er stadig i en opbygningsfase i forhold til andre sportsgrene. Dansk Rugby Union har dermed samlet de relativ få ungdoms spillere som findes i Danmark ved seks ungdoms stævner fordelt rundt omkring i landet hvert år. Her samles alle de unger som spiller rugby i deres klubber og efterskoler for at dyrke deres sport opdelt i de forskellige alders klasser, oplyser Erritsø GIF Rugby i en pressemeddelelse.

Billeshave Efterskole har rugby som en linje fag, hvor eleverne får mulighed at dyrke denne sport på alle led og kanter. Desuden deltager de i diverse rugby stævne rundt omkring i landet og udlandet. Der bliver gået til rugby sporten på en helt ny måde her i Danmark.

Europamesterskabet i Frankrig afvikles fra den 6. april og frem til den 16. april.