Det nye logo er en kombination af formen på logoet fra S-tog samt skrifttypen fra DSB’s nuværende logo. Det har været naturligt at bygge videre på disse elementer, da de allerede hver især er stærke brands. Med introduktionen af det nye logo forsvinder DSB’s tidligere produkt-logoer såsom DSB 1’ og DSB Wildcard.

Den visuelle forvandling skal understøtte den proces, hvor DSB de seneste par år har arbejdet sig hen mod at være en mere enkel og samlet virksomhed med 100 procent fokus på kerneforretningen, nemlig at køre tog. Logoet skal også være med til at fortælle historien om, at enkelthed, tillid og pålidelighed er grundlaget for DSB’s vej mod at skabe sammenhæng i den kollektive trafik i Danmark.

– Mere enkelthed og ét samlet DSB er nogle af tankerne bag det nye logo, som er lettere at afkode og som skaber et mere entydigt billede af DSB. Vi har taget udgangspunkt i det kendte symbol fra S-tog samt den velkendte DSB-skrift, og vi sikrer derved en genkendelighed, som vi kan bygge videre på. I den næste tid vil vi skifte alle DSB’s forskellige logoer ud med det nye, og på den måde vil kunderne få en mere enkel visuel oplevelse, når de kommer ind på vores stationer eller i vores tog, siger direktør i DSB Kommunikation & Branding Lars Kaspersen.

Heksagonen skal være en samlende enhed med de seks sider som symbol på forskellighed og hele logoet som symbol på sammenhæng. Logoet skal hjælpe med til at formidle DSB’s værdi pålidelighed og skabe tillid til, at DSB løser transportopgaven for danskerne med dygtighed.

Udrulningen af det nye logo på stationer, tog, markedsføring etc. starter i forbindelse med lanceringen.

Logo er designet af Kontrapunkt ved Bo Linnemann i 2014.

(Foto: DSB )