Der var fulde huse, da Fredericia Håndværkerforening og revisionsselskabet, RSM, havde inviteret til koncert med DRs Pigekor under ledelse af Phillip Faber i Christianskirken, Fredericia.

Formand for Fredericia Håndværkerforening, Michael Kristensen, bød velkommen klokken 19.00 med ordene om, at koncertgængerne skulle glæde sig til en stor oplevelse med 50 dygtige piger fra DRs Pigekor.

Formand for Fredericia Håndværkerforening, Michael Kristensen byder velkommen. Han fortalte først om alvorlighederne i Ukraine, der påvirker alle, men også, at det var tid til at lytte til det skønne kor. Foto: AVISEN

DR Pigekoret kickstartede foråret med nye værker om forventning og forårstegn. DR Pigekoret og Phillip Faber leverer en stor buket nye værker og arrangementer.

Men ser man på det musikalske program til koncerterne, er det ikke ligefrem traditionelt. De seneste år har koret nemlig benyttet lejligheden til at præsentere publikum for helt nye værker og arrangementer, som sætter foråret og de kendte sange og salmer i et nyt og nutidigt lys.

Chefdirigent, Phillip Faber, fik flere gange koncertgængerne til at grine, da han præsenterede numrene, komponisterne og sangene.
DR Pigekoret, Christianskirken 26. februar 2022. Foto: AVISEN

Stor indlevelse og plads til mange fortolkninger

Startende med Thomas Laub og St. St. Blichers, “Det er hvidt herude” med arrangement af chefdirigenten var det en rørende start på en magisk time i Christianskirken.

– Det er utrolig bekræftende at se, at sangerne i DR Pigekoret går helhjertet ind i de samarbejder, vi har med unge komponister og digtere. Ofte drejer det sig om musik, som er krævende at synge og tager lang tid for koret at lære, men jeg tror at netop den kreative dialog bag tilblivelsen af værkerne er afgørende for, at sangerne har så stor indlevelse og engagement i musikken, siger Phillip Faber.

Nye klange fra England, USA, Skotland og Letland

Blandt de øvrige værker, som DR Pigekoret skal synge for første gang i forbindelse med deres forårskoncerter, er kormusik af den engelske komponist John Tavener, den skotske komponist James MacMillan og den lettiske komponist Erik Esenvalds. Den sidstnævnte komponists værk fra sangen O Salutaris Hostia, der af Faber blev præsenteret som et stykke paradisstykke.

Der blev også plads til fællessang, da Egil Harders og Kaj Munks, “Den blå anemone”, skabte dagens højeste lydkulisse i Christianskirken, hvor der også var plads til de mere kendte sange som, H.C. Andersens, “I Danmark er jeg født” og afsluttende med ekstranummeret af Alberte Winding; “Lyse nætter”. Det blev en magisk oplevelse, da koret spredte sig ud til tilhørerstolene og sang helt tæt på. Michael Kristensen slog da også fast i starten og til sidst, at det er oplevelse, der kommer helt ind under huden, hvorfor han allerede efter koncerten ville arbejde på at lave en ny aftale med DR Pigekoret.

I alt gæstede 600 koncerterne. DR Pigekoret, Christianskirken 26. februar 2022. Foto: AVISEN

To koncerter på en lørdag

I alt blev der afholdt to koncerter i Christianskirken, og det glædede Phillip Faber at være tilbage i kirken. Det fortalte han efter koncerten.

– Det er en fornøjelse at være her igen. Af uransaglige årsager er her altid en rigtig god stemning, sagde han med et smil og fortsatte:

– Her er meget plads, gode forhold, god akustik, hvilket betyder enormt meget for koret. Det betyder noget, at der er rum omkring os. Det er også derfor, at vi kan spille to koncerter samme dag. Der er mange steder, hvor det ville være hårdt at spille to koncerter på samme dag, og det er ikke ikke her.

Den kendte chefdirigent, der for alvor stemplede ind i befolkningens bevidsthed under coronapandemien nød også gensynet med arrangørerne og de mange koncertgængere, der havde hørt koret før i Fredericia.

– Det er altid dejligt at se nogen, man har mødt før igen. Det er vidunderligt, at så mange kommer igen for at høre os. Det gør mig glad.