Der faldt i dag dom i retten i Glostrup i en sag, hvor en 43-årig mand stod tiltalt for grov moms- og skattesvig for et samlet beløb på over 30 millioner kr. Den 43-årige blev idømt 4 års fængsel og en tillægsbøde på 30,4 millioner kr.

Kriminaliteten er sket igennem en række virksomheder, der har modtaget betaling for forskelligt arbejde – typiske chauffør-arbejde. Indbetalingerne er efterfølgende blevet hævet kontant, uden der er sket korrekt angivelse af moms og skat.

Udenlandske stråmænd
I virksomhederne er der anvendt udenlandske stråmænd, angiveligt for at sløre den reelle bagmand. Politiet og Anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi har arbejdet med sagen i godt to år og i ifølge efterforskningen, har kriminaliteten stået på siden 2012.

– Jeg er rigtig godt tilfreds med at retten i hovedtræk har fulgt Anklagemyndighedens påstande og at der nu er faldet dom i sagen efter godt og langvarigt samarbejde mellem politi og Anklagemyndighed, siger specialanklager Helene Yde Herborg i en pressemeddelelse.

Sammen med den 43-årige blev to andre personer dømt for mindre roller i sagen. De fik hver et år og seks måneders betinget fængsel med vilkår om 250 timers samfundstjeneste.