Et tag er ikke bare et tag, og en mur er ikke bare en mur. Hvis man vil vinde titlen som landets bedste håndværkerlærling, skal der være opmærksomhed på alle detaljer i det, man bygger. Den opmærksomhed bliver der masser af i Messe C i Fredericia, som om et års tid danner rammen om erhvervsuddannelsernes danmarksmesterskaber.

De seks kommuner i Trekantområdet skal arrangere det næste DM i Skills, som netop har været afholdt i København. Næstformand i Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Lund Kristensen, ser frem til, at Trekantområdet kan løfte det store arrangement til nye højder.

– Jeg er sikker på, at vi sammen kan skabe de ideelle forhold for deltagerne og skabe en masse spændende aktiviteter for de tusindvis af folkeskoleelever, der bliver inviteret med til arrangementet. DM i Skills er en fantastisk mulighed for at vise, hvad erhvervsuddannelserne har at byde på, siger Michael Lund Kristensen og tilføjer, at byen kan glæde sig over et stort rykind under mesterskaberne:

– I Aalborg sidste år var der 42.000 gæster, og i år troppede hele 68.000 nysgerrige besøgende op til Skills i København for at se, hvem der kunne hæve pokalen i 36 forskellige fag. Så Fredericia kan godt forberede sig på at vokse til mindst dobbelt størrelse i de tre dage, mesterskaberne varer. Det store fokus, der i forvejen er på erhvervsuddannelser i området, bliver i dén grad forstørret af arrangementet.

Han understreger, at folkeskolerne og erhvervsskolerne i Trekantområdet og resten af landet allerede nu gerne må skrive sig bag øret, at de skal finde tid og midler til at børn og unge kan komme afsted til Danmarksmesterskaberne til næste år. Og de må gerne tage mor og far med, så forældregenerationen kan få øjnene op for, at der er mange spændende og attraktive uddannelser udover de boglige. Der bliver nemlig brug for flere dygtige unge på håndværksuddannelserne.

– Prognoser viser, at vi kommer til at mangle faglært arbejdskraft i årene fremover. Og vil vi blive ved med at være et produktionsland, som skaber velfærd til hele samfundet, er DM i Skills en god mulighed for at tiltrække flere unge til håndværksuddannelserne, siger Michael Lund Kristensen.

DM i Skills løber af stablen i Fredericia fra d. 4.-6. februar 2016.

(Arkivfoto)