Klokken 12:00 fik Fredericia årets første student. Det skete på Gymnasiet HTX Lillebælt, hvor Niklas Kristian Johansen trådte ind på rektor Lars Hansens kontor og modtog karakteren for en skriftlig eksamen, der blev den afsluttende karakter efter det særligeskoleår.

De stolte forældre var mødt frem, og smilene blev store, da Niklas Kristian Johansen trådte ud af døren efter at have været inde hos Lars Hansen. Årets første student blev modtaget af forældrene, og efterfølgende ventede en tur i den fredericianske pressemølle.

– Det er lidt overvældende, men fedt at prøve, siger Niklas med et smil og sætter ord på, hvilken skole det er han nu er blevet student fra:

– Det er en skole med gode lærer, og alle er bare glade her. Jeg har haft tre gode år på skolen, siger Niklas.

Niklas er fra Middelfart, og med skolegangen i Fredericia har han fået udvidet sit netværk.

– Det har givet mig flere venskaber. Halvdelen af min klasse er fra Fredericia, og den sidste halvdel er fra Middelfart, siger Niklas.

I mandags ophørte de fleste restriktioner med mundbindskrav, og det gjorde, at dagens fejring blev uden mundbind.

– Det er rigtig dejligt sådan en dag som i dag. Man er mere fri og ikke så lukket, siger Niklas, der til efteråret vil læse kemi på Aarhus Universitet.

I alt bliver bliver 55 studerende færdige på Gymnasiet HTX Lillebælt i år, og at de nu kan fejre det uden de store restriktioner betyder noget for rektor Lars Hansen.

– Der er ikke noget bedre end at slippe for dem, selvom der stadig er en risiko. Men alt i alt er det godt, og vi er glade for, at der kommer nogle her og de har en god dag, siger han.

Selve eksamensperioden er anderledes i år pga. coronasituationen, fortæller pædagogisk faglig koordinator, Kristina Back.

– De (eleverne, red.) plejer at slutte med en mundtlig eksamen, men de slutter i stedet med en skriftlig karakter, som de får på rektors kontor, siger hun.

Skriv en kommentar