Et nyt tiltag med delecykler fire steder i Middelfart er stærkt på vej. Projektet gavner både de, der allerede bor her, turister, besøgende – og miljøet.

Med projekter som “Kirkepumper” og “Vi cykler stadig på arbejde” har cyklisme længe været på dagsordenen i Middelfart Kommune. Et nyt projekt skal være med til at realisere drømmen om, at alle interesserede kan tage en cykeltur rundt i kommunen. Det bliver nu muligt ved hjælp af nye bycykler, som lejes via ens Smartphone.

Projektet, som består i at der opstilles bycykler ved begge udgange af Middelfart Station og ved Strib Bådehavn, igangsættes lige som cykelsæsonen og det gode vejr begynder. Med bycyklerne, som er tilgængelige for alle med en Smartphone, skal det være nemt og hurtigt at komme rundt i Middelfart på egen hånd.

“Det her projekt forener to områder, som vi i Middelfart Kommune går rigtig meget op i, nemlig teknologisk udvikling og grøn omstilling som en del af klimalaboratoriet. Med bycyklerne giver vi borgerne et alternativ til andre mere forurenende transportmidler på en nem og hurtig måde,” siger borgmester Steen Dahlstrøm i en pressemeddelelse fra Middelfart Kommune..

Når man vil bruge cyklerne, så foregår alt gennem ens telefon. Man downloader app’en “Donkey Republic”. Systemet kendes også fra byer som København og Madrid – og nu altså også Middelfart.

“Gennem app’en booker man en af de 20 cykler fra et af de tre steder cyklerne bliver tilgængelige. Man finder derefter den cykel man har booket, låser den op og så er cyklen tilgængelig. Inden lejeperioden er afsluttet er det vigtigt at levere cyklen tilbage til netop det sted den er afhentet. Betalingen foregår ligeledes gennem app’en som et led i bookingen. Man bruger også app’en til at låse cyklen, når man stiller den fra sig for at få eks. en Cafe Latte efter en cykeltur. På den måde sikrer man sig, at der ikke er andre, der kommer og lejer cyklen, mens man er væk,” forklarer Klimachef Morten Westergaard fra Middelfart Kommune.

Ud over Middelfart Kommune og firmaet Donkey Republic er også Middelfart Cykler og Thomas Juhl, der står for vedligeholdelsen af de 20 cykler, med i projektet:

“Det er spændende at være med i sådan et forsøgsprojekt, der gør cykler tilgængeligt for alle, især når man ser hvor stor en succes, det har været i andre byer,” siger Thomas Juhl.

Projekter skal som udgangspunkt løbe fra maj 2017 til og med maj 2020. Cyklerne vil blive opstillet centrale steder i Middelfart, helt præcist ved ude foran Middelfart Station og ved Strib Bådehavn og vil være tilgængelige fra d. 1 juni.