Danske mæglere sælger 1700 boliger om ugen

Selvom foden er lettet en smule fra speederen på boligmarkedet i 2022, skifter mere end 1700 boliger fortsat ejer hver uge. Selv i en tid med stigende inflation og højere boligrenter får danskerne nye boligbehov, påpeger Nybolig.

Siden årsskiftet er der i gennemsnit solgt 1700 boliger om ugen i Danmark. Det viser dugfriske tal fra Boligsiden, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret, baseret på handelstal til og med uge 24. Til sammenligning var gennemsnittet 1.759 boliger om ugen i samme periode i 2020, og 2.594 boliger i 2021.

Men selvom tallene indikerer, at der altså er blevet en smule længere mellem boligsalgene i 2022, viser boligmarkedet stadig fin form sammenlignet med årene før pandemien. I årene 2015-2019 lå det gennemsnitlige ugentlige antal salg nemlig 1.584 boliger i samme periode af året.

Ifølge Nybolig er tallene en god indikation på det år, der alt andet lige tegner sig for boligmarkedet i 2022.

– Henover foråret har stigende renter, tiltagende inflation og krigen i Ukraine på hver sin måde påvirket markedsbevægelserne på boligmarkedet. Det er blevet dyrere for køberne at finansiere deres boligkøb, men som boligsælger har man fortsat en god position på boligmarkedet efter flere år med pæne prisstigninger, lyder det fra pressechef i Nybolig, Alexander Falck Winther.

Handelsaktiviteten har været exceptionel høj under pandemien, hvor især efterspørgslen efter sommerhuse var stor. Men selvom aktiviteten på boligmarkedet er lidt roligere i 2022, vidner tallene fra Boligsiden altså om et boligmarked, hvor der fortsat er god omsættelighed.

– Set i historisk perspektiv befinder boligmarkedet sig et godt sted. Men i løbet af den kommende tid vil vi få svar på, hvordan prisudviklingen på boligmarkedet enten vil være til mest gavn for køber eller sælger, siger Alexander Falck Winther.

Skriv et svar