Blomsterdekoratør Kristine Lyngsaa Gudiksen, Iris Blomster i Fredericia, har sammen med det danske landshold netop vundet guld ved Nordisk Mesterskab i moderne blomsterkunst i Musikhuset i Helsinki, Finland i weekenden. Siden 2011 har Danmark ligget i top i Skandinavien, og den position blev cementeret med en suveræn sejr foran Sverige, Norge og Finland.

Foto: Jens Poulsen

Fredagen blev brugt til forberedelse til konkurrencen, og fire krævende opgaver skulle derefter løses i løbet af syv timer om lørdagen. Dermed var det op til holdet at fordele opgaverne imellem sig. De fire landshold fik alle udleveret samme blomster og dekorationsmaterialer til hver af de fire opgaver, som omfattede en lysekrone, en blomstervæg, et roterende plantearrangement og udsmykning af en meget stor skål.

Den samlede pointsum for de fire opgaver gav således vinderholdet. Om aftenen ved gallamiddagen blev det danske floristteam kåret som nordiske mestre. Sverige tog sølvmedaljer, Norge fik bronze, mens værtsnationen Finland sluttede på en 4. plads.

Foto: Jens Poulsen

Kristine Lyngsaa Gudiksen, blev kåret som individuel Nordisk Mester for sit arbejde med det roterende plantearrangement, der opnåede højeste pointtal.

Det danske landshold bestod af Annie Ladefoged fra Tørring Blomster, Louise Graakjær fra Acacia i Skjern, Jonas Jensen fra Jonas Jensen Blomsterdesign i Aalborg og Kristine Lyngsaa Gudiksen fra Iris Blomster i Fredericia.