Sommerbogen er folkebibliotekernes landsdækkende læsekonkurrence for de 7-14 årige med tusindvis af deltagere hver sommer. Idéen bag Sommerbogen er at fastholde børns læselyst hen over sommerferien, og en konkurrence som Sommerbogen kan netop motivere børnene til at holde læsningen ved lige, selvom de holder ferie fra skolebænken.

Alle børn i alderen 7-14 år kan deltage i Sommerbogens individuelle fritidskonkurrence eller som klasse i Sommerbogens skolekonkurrence for 1.-6. klasser. I fritidskonkurrencen er der iPads på højkant og daglige bogpræmier, mens de bedste klasser kan se frem til forfatterbesøg.

”Når man anmelder en bog, kommer man længere ind i den, og man ser historien fra en anden vinkel. Hvis man kan lide at læse, er det en sjov måde at fortælle om historier på. Og man kan anbefale det, man bedst kan lide, til andre”, Citat: Matilde Lauritzen, vinder af bedste skrevne anmeldelse Sommerbogen 2016.

Børnene vælger selv de bøger, de vil læse og anmelde, og anmeldelserne kan laves på skrift eller som video. Det vigtigste er, at børnene begrunder deres mening om bøgerne, og at de har lavet anmeldelserne selv. Sommerbogen foregår på biblo.dk; børnenes digitale bibliotek og mødested, og på landets biblioteker, hvor der foregår masser af læseaktiviteter og lokale Sommerbogen-konkurrencer.

Hvis man læser og anmelder mindst 3 bøger, kan man deltage i den lokale Sommerbogs konkurrence på Fredericia Bibliotek. Her kan man vælge mellem en bogpræmie eller en lykkepose, når man kommer ned på biblioteket med sit læsebevis.

Læs mere om Sommerbogen på www.biblo.dk eller på www.fredericiabib.dk