Islands optakt til kampen mod Danmark var hektisk, men islændingene gav danskerne problem. Alligevel endte det med en sikker dansk sejr på 28-24.

Det ene positive coronatilfælde ramte det islandske landshold, og det var ikke til hvem som helst. Det var flere af de islandske stjerner som Aron Palmarsson, Bjarki Mar Elisson og Gisli Kristjansson, der blev ramt af tilfælde.

Det var dog ikke til at se på det islandske hold, der kom hurtigt ud af startblokken i en meget målrig indledning på kampen, og konsekvensen blev en udskiftning af Niklas Landin i det danske mål midtvejs i første halvleg ved stillingen 11-10 til Island.

Møller fik straks fat i målet, og angrebsspillet fortsatte med at flyde med en flyvende Mathias Gidsel i spidsen. Derfor endte danskerne med at gå til pause foran 17-14.

I første halvleg havde danskerne store vanskeligheder ved at håndtere den islandske højre back, Omar Magnusson, der drev gæk med danskerne og i særdeleshed hans direkte mand foran sig i det danske forsvar, Magnus Landin.

Fra anden halvlegs start rokerede Danmark rundt i forsvaret. Emil Jakobsen afløste Magnus Landin, og det betød, at Mads Mensah endte med at tage sig af Magnusson i den danske defensiv. Det fik lukket ned for islændingene, men til begyndte der at komme slinger i valsen i den danske offensiv.

Nikolaj Jacobsen måtte derfor ty til en timeout med 14 minutter igen, hvor stillingen var 23-21 i danskernes favør. Det fik rusket Danmark i gang, og det endte med en sikker dansk sejr på 28-24.

Næste gang Danmark løber på banen ved EM er på lørdag, hvor modstanderen er Kroatien.

Skriv et svar