Danskerne svinger kortet stadig mere flittigt fra år til år, hvilket typisk medfører nye rekorder i handlen med Dankort i Påsken, hvor indkøbskurvene skal fyldes op til helligdagene. Når helligdagene er placeret lige omkring månedsskifte udløser det typisk et større forbrug, hvilket kom til udtryk i 2015.

”Til trods for at Påsken i år faldt midt på måneden, så udløste danskernes brug af Dankort ny handelsrekord. Det indikerer, at brugen af Dankort fortsat er i vækst. Samlet set handlede vi for næsten en milliard mere på Dankort i påskedagene sammenlignet med sidste år,” siger Jeppe Juul-Andersen, der er Senior Vice President og ansvarlig for Dankort i Nets, i en pressemeddelelse.

Fjerde største handelsdag nogensinde

Det samlede forbrug i Påsken endte på 11.279 mio. kr., hvilket repræsenterer en stigning på 9,7 % i forhold til samme periode sidste år. På den store handelsdag om onsdagen blev der samlet set handlet for 1.780 mio. kr.. Dette er ny rekord for en enkelt påskedag, og hvilket bringer dagen ind i på en delt fjerdeplads over de største handelsdage med Dankort nogensinde og tangerer forbruget den 30. december 2015.