Snart er sommerens varme og sorgløse glæder forbi. Vintermørket truer, overgangen kan være svær, men Fredericia Byråd skal i kedeldragten og finde, det har Byrådet selv meldt ud, ca. 100 millioner kroner for at budget 2015 kan hænge sammen!

Det er godt nok mange penge, lige pludselig, uden anden forklaring end at det er stigende udgifter på ungeområdet, de handicappede og på ældreområdet. Så mangler vi bare udgifterne til hullerne i vejene, de manglende cykelstier og en masse andet, som man har kunnet læse om! Hvad er det Kommunen skal bruge de 100 millioner kroner til. Kan vi få det specificeret? Tvivler jeg på, men det er da et forsøg værd!

Byrådet brugte `havnefinten´ til at skaffe 40 millioner til opstart af Fredericia C. Ganske smart, men vi er nu vi spændte på, hvornår ADP starter `tørhavnen´ op! Det her står jo i skærende kontrast til, at fx Kolding kommune ved fornuftig disponering nu kan anvende 270 millioner kroner til infrastruktur i indeværende år! Hvordan har Fredericia Byråd disponeret?

Hvorfor fortæller Fredericia Byråd ikke sandheden. Er borgerne ikke `modne´ til at få den?

Sandheden er jo ganske enkel, at Byrådet med den ene hånd viftede Skibsværftet ud af byen, det kostede ca. 30 millioner kroner i manglende skatteindtægter. Med den anden hånd købte man usælgelig jord for 1 milliard ( 9 nuller), hvilket koster mindst 30 millioner kroner i renteudgifter om året, så giv nu ikke de svage skylden for det hele!!!

Retfærdigvis skal det nævnes, at det ikke er h e l e det nuværende byråd, der er medskyldige. Jacob Bjerregaard var ikke med dengang, men der må sidde et par stykker med røde ører tilbage. En enkelt er smuttet til Regionen, så er der en dame, der aldrig har forstået noget og så også en socialdemokrat med hjertet på rette sted, men som åbenbart har følt sig presset til at følge strømmen!

Jacob Bjerregaards `spindoctor´, Ole Steen Hansen, har lovet, at han gerne deltager i en dialog, så jeg venter spændt.

Karl Ejner Jørgensen
Thygesminde Allè 120,1
7000 Fredericia