Mandag ophørte restriktionerne om mundbindskrav med undtagelse af, når man tager offentlig transport. Vi har været rundt i Fredericias gader, og butiksindehaverne stemmer i og siger, at det er befriende igen at kunne se kundernes fulde ansigt indenfor.

Et mundbind med i lommen er blevet normal kutyme i en længere periode, og derfor har der for manges vedkommende været set frem mod i dag, hvor mundbindet kunne blive liggende derhjemme. Vi var derfor på gaden for at tage pulsen på reaktionerne, og at dømme ud fra billedet i gågaden, så var den fredericianske befolkning delt i tre.

Der var dem, der synes, at det var en befrielse ikke at skulle have mundbind på og gik ind og handlede uden nogen betænkning ved den nye situation. Derudover var der de personer, som skulle vænne sig til, at der ikke længere er nogen krav. Eksempelvis var der ved Den Engelske Pub to kvinder, der ville ind og have frokost, og de spurgte om de skulle have mundbind på eller ej. Den sidste gruppe, der udgør omkring 20 % af dem, som var på gaden samtidig med os, bruger fortsat mundbind, selvom det ikke er pålagt.

Mark Lindvig står her udenfor, men indtil i dag har han skulle tage mundbindet på indenfor, og den nye situation skal befolkningen vænne sig til. (Foto: AVISEN)

En af dem vi talte med, er Mark Lindvig fra Den Engelske Pub, der sagde følgende om den nye genåbning:

– Jeg er glad for igen at kunne se kunderne i øjnene, men vi er også stadig opmærksomme på, at corona er en sygdom, som man skal tage alvorligt, selvom restriktionerne er ophørt en smule. Vi fastholder, at man skal reservere et bord til EM-kampene, og man skal også fortsat gå ind ad én dør og gå ud af den anden. Det gør, at vi nemmere kan kontrollere, hvem der er på besøg hos os, siger Mark.

Det er stadig tydelige skilte med, hvilken dør man skal tage ind og ud fra Den Engelske Pub. (Foto: AVISEN)

Indehaver af Kurt’s Kaffebar, Ismail Kurt Ulusoy, har kunnet se sine kunder uden mundbind på, når de har siddet udenfor, men ophævningen af mundbind er noget han glæder sig over.

Ismail Kurt Ulusoy og resten af personalet på Kurt’s Kaffebar skal ikke længere bære mundbind indenfor. (Foto: AVISEN)

– Det er en lettelse, og det gør det også nemmere for kunderne at nyde en god kop kaffe eller et glas vin, ffordi man ikke længere skal tage mundbind på for at gå indenfor, siger han.

Lau Bilde Nielsen skal vænne sig til ikke at bruge mundbind mere. (Foto: AVISEN)

Hos Bjerggeden & Byrotten er Lau Bilde Nielsen som altid ét stort smil.

– Det er dejligt igen at kunne se og aflæse folk, men jeg var selv så tilvænnet, at jeg tidligere i dag var gået ind i Fakta med mundbind på uden at tænke over det, siger han.

Skriv en kommentar