Teater Malstrøm opsætter den elskede danske børneklassiker fra 1984, Busters Verden af Bjarne Reuter. Med stykket vil instruktør Michael Hansen gerne sætte fokus på det negative ved kun at vurdere børn ud fra, hvor godt de klarer sig i skolen.

Michael uddyber:

”Rigtig mange unge i dag er 12-tals ryttere, der ikke har haft tid til at lære sig selv at kende eller forske i livet. Det er skræmmende, at de sælger ud af deres sjæl eller i det mindste sætter den på standby”.

Socialrealisme og trylleri

I Busters Verden er der nok at slås med, en far der drikker lidt for meget, en mor, der altid slider og slæber for at holde sammen på familien. Store bøller og en lidt for trist og firkantet skole, hvor det er resultater fra prøver, der tæller mest.

Men Buster selv lever i de gode ting. Det frirum han har hos Fru Larsen, det fortrolige forhold til lillesøster Ingeborg, mødet med den smukke Joanna og ikke mindst hans trylleri.

Den hårdtprøvede hovedperson håndterer tilværelsens mange udfordringer ved klogskab og troen på, at det nok skal lykkes med helt almindelig dagligdags magi. Busters positive livssyn giver publikum troen på, at de også kan finde vejen frem. Instruktør Michael Hansen fortæller:

“Samfundet har egentlig ikke plads til Busters type. Det støjer for meget i hans nærvær, men samtidig er han repræsentant for det uopnåelige, mod, spænding og lysten til at udfordre livet på alle plateauer.”

Selvom historien om Buster og hans verden har næsten 40 år på bagen, er den ligeså relevant i dag, hvis ikke endnu mere.

Busters verden har premiere på Det Bruunske Pakhus i Fredericia d. 20 november.

Faktaboks

  • Forestillingsperiode: Busters Verden spiller i perioden fra 20. november – 15. december 2019
  • Forestillingen spiller onsdag-fredag kl. 18.30 og lørdag-søndag kl. 15
  • Spillested: Det Bruunske Pakhus, Kirkestræde 3, 7000 Fredericia
  • Billetter: købes på Billetten.dk eller på deres salgssteder, fx Tøjhuset i Fredericia, Comwell Kolding Teater, Vejle Musikteater mv.
www.fcfredericia.dk