Teknik gør på mange måder vores hverdag nemmere, og nu kan du også bruge den til at narre tyvene i din ferie ved hjælp af automatiserede gardiner. Det kræver blot en lille, diskret anordning på gardinet, og så kan du styre det fra din mobil eller sågar programmere det på forhånd til at køre op og ned på bestemte tidspunkter. Eller når solen står højt på himlen, og du vil undgå at komme hjem til et overophedet hus. På den måde kan du ligesom med tænd-/sluk-mekanismer til lamper narre tyve til at tro, at huset er beboet.

Hos Garant Fredericia har man set en eksplosiv udvikling i salget af automatiserede gardiner – og også markiser:

”For få år siden eksisterede produktet slet ikke, men vi vurderer, at hvert 10. gardin inden for få år vil være automatiseret. Især i stuen vil det være helt almindeligt, fordi det giver mest mening der,” siger produktchef Christian Milán fra Garant.

Både unge og ældre er hoppet med på trenden
Rent praktisk er motoren en lille aflang, diskret sag, der sidder gemt bag gardinet. Den kan køre over wifi som fx trådløse højttalere, og du kan nemt tilføje flere gardiner via en app, så du kan styre det hele over mobil eller tablet. Systemet kan monteres på alle slags gardiner og koster fra 750 kr. pr. gardin og opefter.

Nu skulle man måske tro, at teknikken kun tiltrækker den yngre generation. Det er dog langtfra tilfældet, lyder det fra Garant Fredericia:

”Det er meget tydeligt, at også den ældre generation har set værdien og kan se, hvor dumt det egentlig er, at vi går rundt og trækker i de her gardiner hele tiden. Derudover er de også enormt praktiske i vinduer, hvor gardinerne er høje eller svære at komme til – bag en sengegavl, en sofa el.lign.,” siger Christian Milán.