Kolding skal have et studenterhus ved inderhavnen i Kolding. Det foreslår den socialdemokratiske borgmesterkandidat Christian Haugk.

– Hvis Kolding vil være en reel studieby med ambitioner om at tiltrække både uddannelser og unge til byen, skal studiemiljøet prioriteres. Vi er kommet langt, men vi er ikke i mål endnu. De studerende fortjener et sted der er deres, hvor de kan udvikle studiefællesskaber og venskaber for livet, siger Christian Haugk i en pressemeddelelse.

Et studenterhus bør drives i tæt samarbejde med uddannelserne og de studerende. Placeringen skal være central, så vi får skabt et sted med liv og engagement.

Christian Haugk ser det nuværende havnekontor som et oplagt studenterhus. Det ligger centralt placeret ved campusområdet og tæt på den kollektive trafik. Bygningen er ikonisk og er fuld af spændende muligheder for de studerende.

– For at forslaget kan blive virkelighed, kræver det opbakning fra byrådets partier, fra Kolding Havn og fra uddannelserne. Det vil kræve samarbejde, men det er det værd, understreger Christian Haugk og fortsætter:

– Det er denne plan Socialdemokratiet i forbindelse med budgetforhandlingerne, vil opfordre de politiske kollegaer til at støtte op om. Jeg håber, der er en fælles vilje til sammen at prioritere studiebyen Kolding. Et studenterhus placeret tæt på campus og ved inderhavnen kan være med til at skabe det studieliv Kolding fortjener.