Tøjhusets smukke brosten og J.B. Nielsens Plads dannede rammerne for årets 112-dag i Fredericia, hvor børn og voksne kunne høre meget mere om at være politimand, ambulanceredder eller brandmand – og så havde de brandbilerne og alt det gode med, der aldrig skuffer, når en fem-årig ser på med sin far i hånden.

Formidlingen med bolsjer, brandslukning, førstehjælp, og meget andet var et hit blandt de små, der fik mulighed for at prøve kræfter med alt fra brandbiler, politibiler, ambulancer til førstehjælp.

Se klip fra 112-dagen

Kunne du tænke dig at blive hejst metervis op i en lift? Se ud over J. B. Nielsens Plads? Eller hvad med at holde en vaskeægte brandslange og prøve at slukke ilden ved at demonstrere din præcision. Det var blot nogle af muligheder, der var i går, da 112-dagen løb af stablen i Fredericia.

112 dag i Fredericia. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Der var ikke tale om brandøvelserne i LEGOLAND, det her var hverdagens helte tæt på, og de gav sig god tid.

En politimand fortæller en gruppe børn, hvad han har på – og hvad han kan med de forskellige ting, alt fra tjenestepistol til bælte gennemgås. Brandbiler i flere udgaver, fra veteran til dem, som vi ser i byens gader, når hjælpen er nødvendig.

”Meningen er, at børn og voksne skal kunne se hvad der i en ambulance eller en brandbil – og hvis der er voksne, der vil være deltidsbrandmand eller deltage i Danmark Redder Liv som hjerteløber,” er de velkomne sagde Ambulanceredder Jonas Gommesen inden dagens arrangement.

112 dag i Fredericia. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

“Alle der er her i dag er frivillige, og det er noget af det fedeste; at man har kunnet lokke så mange af sine kollegaer ned for at gøre børnene glade ved at vise vores fag frem. Med ambulancen er børn tit bange for at komme ind i den, fordi den forbindes med noget skidt. Der hjælper en dag som dette med at vise, at det slet ikke er så farligt”, fortæller Jonas.

Og begejstringen for at formidle er stor, men guleroden er også meget stolte børn, der spørger løs. En Politimand lader en skolepige løfte en skudsikker vest. Den er tung – rigtig tung, og hun udtrykker et wow og stiller flere spørgsmål.

112 dag i Fredericia. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Gothersgade Syd er afspærret i dagens lejlighed, hvilket giver plads til, at byens børn sprinter mellem brostene, jernbaneskinnerne og J.B. Nielsens Plads, hvor TrekantBrand ser ud til at være meget populære.

TrekantBrand er da også talstærkt til stede og der bliver svaret på mange spørgsmål. Hos de allermindste er det imidlertidig det største, når de får mulighed at blive løftet op i en brandbil med en rød brandhjelm på. De er for en stund fanget i brandgerningens magi, og drømmer alle om at blive den næste Brandmand Sam.

112 dag i Fredericia. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

I Tøjhusets gård har Urbania Streetfood disket op med spandevis af varm kaffe, chai latte og andet godt. Flere nyder også frokosten udenfor i dag. Barnevognene parkeres side om side med ambulancerne, der igen får de yngste til at holde sig lidt ekstra vågne i dag. Luren kan vente. De større søskende prøver kræfter med førstehjælp via den demodukke, der er taget med til arrangementet.

www.fcfredericia.dk

Skriv en kommentar