Børnejazzfestivalen Jazz For Kids on Tour blev en kæmpe succes og samlede i efterårsferien mere end 1200 børn og voksne til de 12 koncerter, der blev afholdt i Kolding, Vejle og Middelfart kommuner.

Der var rig mulighed for at hele familien kunne få sjove, finurlige og fantasifulde musikoplevelser i efterårsferien, da Jazz I Trekanten igen inviterede til børnejazzfestivalen Jazz for Kids i Trekantområdet. Hele 12 koncerter blev det til over de 10 dage, og repertoiret spændte vidt fra dansevenlig New Orleans jazz over eventyrfortællinger til en drømmekoncert.

Det var andet år foreningen Jazz I Trekanten stod bag festivalen, og det ser ud til ideen er modtaget rigtig godt hos børnefamilierne i området. ”Vi har oplevet en langt større interesse for vores koncerter i år, og i gennemsnit havde vi mere end 100 besøgende per koncert, hvilket er en stigning på 60% i forhold til sidste år. Samtidig har vi øget antallet af koncerter fra 8 til 12 koncerter i år, og vi tror slet ikke markedet er mættet endnu.” siger Karsten Bech, der er sekretariatschef for Jazz i Trekanten. ”Vi er rigtigt glade for at have nået vores mål med at samle familierne på tværs af generationer. Vi kan se børnene kommer sammen med deres forældre og bedsteforældre og hele familien kan hygge sig med musikken. Det har nemlig været vigtigt for os at præsentere en bred vifte af jazz, som både taler til børnene og som samtidig er af meget høj kvalitet, så det også er interessant for de voksne”.

Jazz I Trekanten samarbejdede i år med arrangører i Kolding, Vejle og Middelfart om at holde koncerterne. Børnekulturhuset Nicolai For Børn i Kolding er en af de centrale samarbejdspartnere, og kulturformidler Jacob Galtung-Melchior er overvældet over tilstrømningen til koncerterne. ”Vi holdt koncert på alle hverdage i ferien og havde stopfyldt koncertrum hver dag. Vi kan se, at det både er vores stampublikum, der kommer og får en ny oplevelse i mødet med de professionelle musikere, og samtidig kommer der mange nye ansigter, som sikkert kommer på grund af musikken, og opdager alle de andre tilbud, vi også har i huset.” Jacob er meget glad for samarbejdet med Jazz I Trekanten. ”Vi arbejder sammen om at finde dygtige musikere, der formår at formidle jazzen til børnene og inddrage dem i musikken. I år havde Jazz i Trekanten også udviklet en drømmekoncert specielt til et af vores rum, hvor trioen Hvalfugls musik blev understøttet af visuelle fortællinger, der blev vist på vægge og loft.”

Festivalen startede i år på Tobbers Madbar i Kolding, hvor sanger Malene Kjærgård havde premiere på sit nye børnejazzkoncept. Malene er oprindeligt fra Kolding og var meget glad for at komme tilbage til byen til koncerten: ”Det er fantastisk at få mulighed for at komme tilbage til den by, hvor jeg har trådt mine musikbarnesko og inspirere børnene til at lytte til levende jazz og opleve deres begejstring for musikken”.

I Vejle kommune var bibliotekerne arrangør af tre koncerter, og bibliotekar Kirsten Husted synes det var spændende at præsentere så meget forskellig jazz for børnefamilierne. ”I Jelling havde vi en koncert for et meget bredt publikum med saxofonisten Michael Blicher og hans band Astro Buddha Agogo. Jeg bemærkede at alle fra de helt små babyer over de større børn og op til de voksne vippede begejstret med til den svingende jazz på hver deres måde.” På Vejle bibliotek var der oplæsning fra Tusind og én nats eventyr ved skuespilleren Ellen Hillingsø understøttet af arabiske jazztoner ved jazzmusiker Michala Østergaard og hendes jazzband. ”Vi synes det var spændende at præsentere en koncert, hvor vi sætter litteraturen og jazzen sammen, og det var tydeligt at især de lidt større børn over otte år var fascineret af blandingen af professionel oplæsning og smuk jazzmusik” slutter Kirsten Husted.

Jazz For Kids festivalen er arrangeret i samarbejde med Copenhagen Jazzfestival, som har mange års erfaring med at præsentere jazzmusik for børnefamilierne. Karsten Bech fra Jazz I Trekanten er meget glad for samarbejdet. ”Vi vil allerede i vinter gå i dialog med Copenhagen Jazzfestival om at udvikle nye spændende jazzkoncerter til næste års festival, så vi igen næste år kan give børnefamilierne i indblik i jazzens mange udtryksmåder. Med dette års succes er jeg helt sikker på at vi vil fortsætte festivalen næste år, og så skal vi have alle syv kommuner i Trekantområdet med.” slutter Karsten Bech.

Læs mere om Jazz I Trekanten på www.jazzitrekanten.dk

FAKTA

  • Jazz for Kids On Tour er en børnejazzfestival, der blev afholdt i efterårsferien i uge 42 fra lørdag d. 12. oktober til søndag d. 20. oktober
  • Jazz for Kids On Tour blev arrangeret af Copenhagen Jazzfestival og Jazz I Trekanten i samarbejde med Børnekulturhuset Nicolai For Børn, Tobbers Madbar, Middelfart Bibliotek, Vejle Bibliotekerne, Kolding Bibliotek og Jazz6000.
  • I mere end 30 år har Copenhagen Jazz Festival arrangeret jazzkoncerter for børn, og gennem årene har koncerterne udviklet sig til koncerttemaet Jazz for Kids.
  • I 2018 indgik Copenhagen Jazzfestival samarbejde med Jazz I Trekanten om at udbrede konceptet til også at omfatte Trekantområdet.
  • Årets program bestod af 12 koncerter fordelt i Kolding, Vejle og Middelfart og samlet kom mere end 1200 voksne og børn til koncerterne.
  • Jazz for Kids On Tour blev afholdt for første gang i Trekantområdet i 2018 med 8 koncerter – i år er festivalen vokset til hele 12 koncerter.
  • Børnejazzfestivalens sponsorer er: Spar Nord Fonden, EWII, Nordea Fonden, Trekantområdet, Kolding Kommune og Vejle Kommune.
http://bit.ly/rosalecture

Skriv en kommentar