Så har man hørt det med. Venstre og resten af den borgerlige blok mener, at vi får et fredeligere samfund og mere tryghed ved at indføre en lavere kriminel lavalder og lade 12 årige fremstille for en dommer og risikere at få en dom.

12 årige er ikke forbrydere,- de er børn. Jeg møder dagligt en masse fantastiske unger i netop den alder og har svært ved at forestille mig, hvordan en sådan straf ville gøre andet end at isolere barnet og gøre deres livsvilkår endnu sværere.

Hvis vi vil ballademagere til livs skal vi sætte ind med mere og tydeligere pædagogisk arbejde. Trygge børn på 12 år, der er omgivet af tydelige voksne og stærke fællesskaber begår ikke kriminalitet.

Derfor skal vi sætte fokus at skabe bedre rammer omkring børnenes liv. Vi skal sikre et stærkt, opsøgende og anerkendende socialt arbejde i udsatte områder og så skal vi sørge for at der altid er tydelige voksne, som sætter grænser og skaber tryghed og gode aktiviteter for de unge. Vi skal ikke være naive og selvfølgelig kan og skal vi arbejde med konsekvenser for de unge, men det er konsekvenser med et pædagogisk og opdragende sigte ikke en domstol eller en

De blå partiers forslag gør ikke alene børn til forbrydere, det er også vanvittigt usympatisk og unødvendig symbolpolitik. Siden 2006 er ungdomskriminaliteten faldet med 66 %

Læserindlæg af Lars Olesen, folketingskandidat for SF i Fredericia