To naturdagplejere i Fredericia har hejst det blå Spring Ud I Naturen-flag

Naturdagplejerne Anni Poulsen og Vibeke Rasmussen har som de første i Fredericia Kommune modtaget Friluftsrådets certificering, Spring Ud I Naturen, der har fokus på bevægelse og motorik i naturen. De er begge i forvejen certificeret som Grønne Spirer dagplejere.

”Jeg er stolt og glad over, at vi nu har to ildsjæle af naturdagplejere med det blå flag. Frisk luft i lungerne og græs under fødderne gør en forskel for børnene, der får lov til at boltre sig og træne deres motorik i naturen. Fredericias skønne natur ligger lige uden for døren, så det er oplagt at bruge den til både leg og læring”, siger Ole Steen Hansen, formand for Børne- og Skoleudvalget.

En naturlig del af hverdagen
For Anni Poulsen og Vibeke Rasmussen har certificeringen ikke gjort den helt store forskel. De har altid været meget ude med børnene og brugt naturen som legeplads. Men de er alligevel glade for, at de nu har papir og flag på, at der er fart og bevægelse på deres hverdag.

”For os er det noget at det mest naturlige at gå ud i naturen med børnene. Vi er ude hver dag, og med gummistøvler og solcreme er man beredt og klædt på, uanset vind og vejr. Ungerne elsker det, uanset om vi hopper i vandpytter eller triller rundt i det grønne græs”, fortæller Anni Poulsen.

Det er tydeligt, at børnene er vant til at færdes udendørs. De kravler op på ting og hopper ned igen og lander som oftest på benene. De vander blomsterne i haven og plukker lækre brombær. Det er et must ifølge de to naturdagplejere, at forældrene er indstillede på hyppig tøjvask, for pletter på tøjet fra jord og saftige, friskplukkede brombær er altså en helt naturlig del af hverdagen, når man vælger en naturdagplejer.

Friluftsrådets nyeste certificering ”Spring Ud I Naturen” sætter fokus på, hvordan man med naturen som ramme kan øge børns fysiske aktivitetsniveau, motoriske grundlag og generelle trivsel med naturen som medspiller. Når man opholder sig udendørs, har man et højere aktivitetsniveau, end når man er inden døre. Derfor skal Spring Ud I Naturen benytte denne ramme til at få skabt et bedre aktivitetsniveau og højere bevægelsesglæde ved børn