Særlig Efterforskning Vest gennemførte i går, i tæt samarbejde med Midt- og Vestjyllands Politi og Sydøstjyllands Politi, en stor, koordineret aktion i Herning og Vejle. Der blev slået til på 16 forskellige adresser, og otte personer i alderen 19-49 år blev anholdt. De sigtes alle for at være med til omfattende handel med narkotika. Fire af de anholdte har tilknytning til banden Black Army.

– Aktionen tirsdag er en del af vores indsats mod rocker/bande-grupperingerne. Vi ved, at mange bandemedlemmer får penge ind via narkosalg, og det vil vi gøre alt for at sætte en stopper for. Det er målrettet efterforskning og tæt samarbejde mellem SEV og politikredsene der gør, at vi kan skride til anholdelser som disse og få flere kriminelle bandemedlemmer bag tremmer, siger vicepolitiinspektør i Særlig Efterforskning Vest, Morten Vegger, i en pressemeddelelse.

Alle otte fængslet
De otte anholdte er i dag blevet fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus sigtet for overtrædelse af straffelovens § 191 – handel med narkotika. De blev alle varetægtsfængslet i fire uger.

Ifølge vicepolitiinspektør Morten Vegger er tirsdagens indsats, og de efterfølgende varetægtsfængslinger, med til at svække bandegrupperingerne, og det sender samtidigt et vigtigt signal til andre bandemedlemmer.

Flere af de fængslede valgte at kære kendelsen til landsretten. Grundlovsforhørene blev holdt bag lukkede døre, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere om sagen.