Billetterne blev igen revet væk, da DONG Energy inviterede til havmøllesafari. Hele 72.800 danskere har meldt sig til lodtrækningen om billetter, og vinderne får direkte besked i disse dage.

DONG Energy står for over halvdelen af Danmarks CO2-reduktion og viser at selskabets ca. 800.000 privatkunder nu får deres elforbrug dækket af grøn strøm fra dansk havvind, ved at invitere 1.000 danskere på Havmøllesafari. Og der er kæmpe interesse for at komme tæt på de store havmøller.

– Som den største producent af grøn strøm i Danmark er vi glade for at så mange danskere vil opleve havmøller helt tæt på. Danmark gør det rigtig godt med grøn energi og danskerne bakker op om det.”, siger Louise Hahn, der er privatkundedirektør i DONG Energy.

Havmøllesafarierne udgår med lejede færger fra Grenaa Havn til Anholt Havmøllepark lørdag den 17. juni og fra Københavns Havn til Middelgrunden Havmøllepark lørdag den 24. juni 2017.

På turene kommer man helt tæt på de store havmøller. Og der er mulighed for at møde nogle af de medarbejdere, der enten har deres daglige gang i de store havmøller, eller er med til at opføre dem.

Fakta om den grønne omstilling

Danmark har siden de første havmøller blev rejst ved Vindeby for mere end 25 år siden gennemgået en regulær revolution inden for havmøller og grøn energi, der samtidig har lagt grunden til et eksporteventyr. Omkring 30.000 personer er beskæftiget i vindindustrien i Danmark, og vindmøllebranchen eksporterer for mere end 50 milliarder kroner årligt.

DONG Energy har opført 19 havmølleparker i Europa, der giver grøn strøm til 9,5 millioner mennesker. Det er vores ambition at vores havmøller i 2025 skal levere grøn strøm til 30 millioner mennesker. DONG Energy har bygget hver fjerde af alle verdens havmøller og er dermed globalt førende på sit felt.