Fredericia Teater kan i dag fortælle, at teatrets succesopsætning af ”Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical” som den første teaterforestilling herhjemme i 2014 runder 100.000 solgte billetter. Siden forestillingen fik premiere 17. juli i Operaen og fik overvældende anmeldelser fra et enigt pressekorps, har der været røde lygter og udsolgt hver eneste aften. Hele 54.000 solgte billetter nåede musicalen at sælge i København, før den flyttede til Fredericia Teater, hvor den nu har passeret 46.000 og dermed et samlet salg på 100.000 billetter. Således er det nu anden gang i teatrets historie, at Fredericia Teater runder 100.000 billetter med en forestilling efter at det også lykkedes i 2012-13 med ”Disneys ALADDIN – The Musical”.

Den ottedobbelt Oscar-vinder Alan Menken ser forestillingen i Fredericia

Fredericia Teater kan i dag også fortælle, at den amerikanske ottedobbelte Oscar-vinder og musical-legende Alan Menken, der har skrevet musikken til forestillingen, for første gang besøger Fredericia Teater og ser opsætningen 22. oktober.

Få nulevende musical-komponister har haft så flot en karriere som amerikanske Alan Menken. Siden slutningen af 1980’erne har han skabt musikken og sangene til en række af Disney’s største tegnefilmssucceser, og både på Broadway og West End har han i løbet af de sidste godt 30 år sat sine tydelige fodspor med store musical-succeser. Han er også én af de mest prisbelønnede komponister nogensinde. Med otte Oscar-statuetter og 19 nomineringer er han den mest Oscar-belønnede nulevende person overhovedet, og derudover har han bl.a. modtaget syv Golden Globe-priser og 16 nomineringer samt 11 Grammy Awards-nomineringer.

– Det er den lykkeligst tænkelige slutning på Fredericia Teaters eget eventyr med ”Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical”, at vi nu runder de magiske 100.000 solgte billetter – og så oven i købet får lov til at vise forestillingen for selveste Alan Menken. Det bliver ikke bedre – det er ganske vist, udtaler teaterchef Søren Møller fra Fredericia Teater.

(Foto: Søren Malmose )