Formand for Miljø- og Teknik, Christian Bro, fortæller, at politikerne har været lange i spyttet i forhold til at ændre på en række parkeringsforhold og give beboerlicenser, men nu høster man de lavthængende frugter, og sætter nye rammer for parkeringen i Fredericia Kommune.

Miljø- og Teknikudvalgsformand, Christian Bro (A): Foto: AVISEN

På et fælles temamøde den 22. marts mellem By- og Planudvalget og Miljø- og Teknikudvalget, blev forskellige udfordringer og forslag til mindre justeringer af parkeringsforholdene i bymidten drøftet. På mødet blev det aftalt, at Miljø- og Teknikudvalget, skulle behandle en særskilt sag, med forslag til mindre justeringer af beboerlicens og p-restriktioner, som kan gennemføres i 2021.

– Vi har nok været lidt lange i spyttet, men nu er vi klar. Vi havde et fællesmøde med By- og Planudvalget, hvor vi blev enige om at justere kortet over Fredericia, hvor man kan holde med en beboerlicens. Derudover udvider vi muligheden, så man nu kan parkere på øverste dæk på Domus Axel i Fredericia med en beboerlicens, fortæller Christian Bro (A) i indslaget her:

Med denne sag foreslår Teknik og Miljø, at følgende ændringer gennemføres i 2021:

  • Afskaffelse af betalingsparkering på Øster Strand fra 1. september til 30. april
  • Udvidelse af beboerzone jf. vedhæftede bilag
  • Tilladelse til brug af beboerlicens i de øverste etager af Domus Axel

Udgifter til ændring af skilte med mere afholdes indenfor den almindelige ramme til drift. De manglende indtægter fra betalingsparkering i perioden fra september til april forventes at andrage maksimalt 10.000 kr. Den manglende indtægt forventes opvejet af besparelser på vedligehold af p-automater i den periode, da særligt vinterperioden er hård ved p-automaten som står på Øster Strand. Denne vil med forslaget, kunne tildækkes i perioden.

2 KOMMENTARER

  1. Drop dog helt parkeringsafgift på Øster Strand. Det vil være et godt tiltag overfor både borgerne i byen, samt turisterne som kommer til byen, et godt tiltag mod turismen. Også for handikappede vil det være et godt tiltag.
    Sidste sommer når det var varmest, var der næsten altid pladser dernede alligevel.
    Og det meste af afgiften går alligevel til administratoren i Aalborg eller til staten.
    Og selv om sommeren giver den ikke meget i indtægt, for langt de fleste der holder dernede betaler ikke.

Skriv en kommentar