50 familier og institutioner har testet og kåret årets 3 vinderspil blandt 30 brætspil for børn, familier og voksne.

Hurtighed, kreativitet, evnen til at genkende mønstre og lysten til at tegne og gætte kommer i spil, når du skal spille årets bedste brætspil med venner og familie. Årets Spil 2017 er netop kåret af danske børn og voksne.

”Børnene, familierne og de spilleglade voksne er de bedste dommere, for det er dem, der køber og spiller spillene. Derfor er det også dem, der tester og kårer de bedste spil,” siger Betina Schiønning, sekretariatschef i Legebranchen LEG under Dansk Erhverv.

De 3 vindende spil i 2017 er:

For børn: Coral Reef fra Tactic Games

For familier: Match Madness fra Leikkien

For voksne: Sig det videre fra Marektoy

Legebranchen LEG står bag kåringen af årets bedste brætspil.

De 50 dommerfamilier og -institutioner, som blev udtrukket, har vurderet spillene ud fra deres underholdningsværdi, originalitet og regler, og om spillene lever op til producentens anprisninger.

”Vi håber, at kåringen af årets bedste brætspil kan inspirere og vejlede familier, når de køber deres næste spil. Samtidig er familiernes vurderinger af spillene et værdifuldt bidrag til spilproducenternes arbejde med at udvikle nye brætspil, for alle producenter modtager en evaluering, der fortæller dem, hvad familierne mener om netop deres spil” siger Betina Schiønning.

Spil udvikler børn

Brætspil er en god måde for børn at lære på. Lektor Carsten Jessen fra Aarhus Universitet anbefaler brætspil som et godt bidrag til børns udvikling og dannelse.

”Brætspil er en hyggelig måde at samle familien om en fælles aktivitet. Spillene er også en god ramme for en vigtig del af børns udvikling og dannelse. Børnene lærer at forstå regler og øver sig i at følge dem. De lærer at kunne vinde og tabe, at kunne glæde og ærgre sig, mens deres tænkning bliver udfordret” siger Carsten Jessen, der er forsker ved Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier ved Aarhus Universitet.

De 3 vinderspil kort fortalt

Coral Reef: Velkommen til koralrevet! Find de havdyr, som de to kort viser og peg på dem samtidigt. Klarer du det inden de andre spillere, belønnes du med en dyrefigur.

Match Madness: Lad den hæsblæsende morskab begynde! Spillerne konkurrerer om at være den hurtigste til at samle fem blokke, så de matcher mønstret på et kort. Den, der kommer først, tager kortet – og et nyt kapløb begynder. Spændingen stiger, mens du kæmper for at være hurtigere end dine modstandere i dette geniale hjernevriderspil. Så fyr op under dine neuroner, og lad dig skyde af sted af Match Madness!

Sig det videre: Sig Det Videre er partyspillet for venner og familie, hvor gætterier og tegninger skaber masser af urkomiske stunder i festligt lag! Det er spillet, hvor du TEGNER det, du hører, og GÆTTER, det du ser.

Kategorierne i Årets Spil:

Børnespil: Henvender sig til børn i alderen 0-6 år og vil oftest kræve aktiv deltagelse af en voksen. Spillet er bedømt af familier med børn fra 0 til 6 år.

Familiespil: Henvender sig til familier med børn fra 7 år og kan spilles af børn mellem 7 og 11 år alene eller sammen med en voksen. Spillet er bedømt af familier med børn i denne aldersgruppe.

Voksenspil: Henvender sig til unge og voksne fra 12 år. Spillet er bedømt af personer over 12 år.