Asylcenter inviterer til åbent hus Fredag d. 10 april kl. 12-18, hvor dørene åbnes op hos asylcenter i Fredericia. Alle byens borgere, skoler og andre interesserede er velkommen til at kigge ind og få en kop kaffe, hvor der vil være god mulighed for, at få stillet nysgerrigheden omkring de ting som foregår inde på centeret.

På dagen kan man komme og se tilværelsen på centeret, og få svar på de ting man går og undrer sig over. Der vil være en masse spændende aktiviteter såsom: udstilling af malerier, personfortællinger fra beboerne, lege og spil, samt informationer og facts om asylcenteret. Efter kl. 14.00 vil beboere fra forskellige lande, servere smagsprøver på deres traditionelle retter.
Der vil være mulighed for at få svar på spørgsmål, og samtidig få et indblik i beboernes hverdag.

– Der vil også være guidede ture igennem centeret, hvor man vil kunne se nogle af de aktivitets muligheder og værksteder beboerne har til rådighed. Her kan bl.a. nævnes et cykelværksted, træværksted, kunstværksted, samt en genbrugsforretning. I skal være mere end velkomne, til at tage ting med i ikke brugere længere, til genbrugsforretningen.

– Som besøgende vil man få en aktiv og spændende dag, hvor man kan lære en masse om andre kulturer og samtidig blive klogere på hvad der foregår bag murene, oplyser Helle Christel Kortsen fra Asylcenter Fredericia.

Asylcenter Fredericia bliver drevet af Langeland kommune. Der er indkvarteret 500 beboere med 26 forskellige nationaliteter, herunder både familier og enlige.

Arrangementet finder sted på Øster Voldgade 18, 7000 Fredericia.