Kasper Asgreen forsvarede sin titel som dansk mester i enkeltstart, da DM-dagene i Give i dag blev skudt igang.

Torsdag begyndte folkefesten i Give, hvor der er DM i cykelløb på programmet. Den første helt store disciplin var DM i enkelstart for herreeliten, der startede klokken 14:00 i den solbeskinnede by, der gjorde, at en del mennesker befandt sig i byens centrum allerede ved starten af det. Inden da havde de kunnet se dame junior, herre junior og dameeliten. 

Der var flagallé flere steder i byen, hvor flere firmaer også benyttede lejligheden til at markedsføre sig. Blandt andet blev der delt is og håndsprit ud med logoer. Der var i sandhed tale om en folkefest, som det hører sig til, når et cykel-DM afholdes, og feltet var stærkt. Der var ingen tvivl om, at Kasper Asgreen (Deceunick Quick-Step) var den helt store favorit efter, at han sidste år tog sin anden DM-titel og med formen han senest viste med en tredjeplads på enkelstarten i Dauphiné, så var Asgreen den helt store favorit i feltet.

Den tredobbelte U23-verdensmestre, Mikkel Bjerg (UAE Team Emirates), stillede også til start og er en rytter, som er i spil til at deltage i Tour de France. En der kan slå til ,når det gælder, er Martin Toft Hansen (BHS – PL Beton Bornholm), der overraskede alt og alle i 2016 med en sejr. Siden har han været en fast del af top-2, men med en hård rute, der ikke favoriserer hans ryttertype, var han fra start bagud på point.

Herreelitens rute bestod af 47,8 kilometer og på ruten var der i alt 351 højdemeter, hvilket gjorde det til en rute, hvor der ikke bare kunne tonses igennem, og det gjorde, at de første ryttere ikke fik kørt ruten på under en time. Første mand under en time var Niklas Larsen (Uno-X Pro Cycling Team), der kørte i tiden 59:33. Han slog dermed klart Rasmus Quaade (Rilwal Cycling Team), som kom i mål i 1:00:37. Alt imens rytterne kom i mål, så begyndte favoritterne at starte. Den første del i det absolutte favoritfelt, var Mathias Norsgaard Jørgensen fra Movistar, og det var starten på en parade bestående af ryttere som Julius Johansen (Uno-X Pro Cycling Team) og Mattias Skjelmose Jensen (Trek-Segafredo), der kunne forventes at gøre sig gældende i medaljeræset.

Stemningen steg for alvor, da klokken nærmede sig 15:30. Først startede Martin Toft Hansen og til sidst var det den forsvarende danske mester, Kasper Algreen, der modtog folkets hyldest, da han blev sendt ud på ruten, hvor det viste sig, at Bjerg havde diamanter i benene fra start. Ved mellemtiden efter 25 kilometer var Mikkel Bjerg klart den bedste, da han kom dertil. Han kørte i tiden 30:01 og var 45 sekunder hurtigere end Niklas Larsen, og det var derfor det første virkelige angreb på at vippe Niklas Larsen ud af hot seat. Lidt efter var det Toft Hansens tur til at komme forbi mellemtiden, og han var fire sekunder efter Bjerg.

I mål kom efterfølgende Norsgaard, der kørte imponerende på den sidste del af ruten. Movistar-rytteren kom i mål i 58:54 og var dermed bedste mand, da han kom over målstregen, men han måtte kapitulere mod Mikkel Bjergs tid, der blev 57:55. Den kunne Martin Toft Hansen ikke slå, men det kunne til gengæld Kasper Asgreen, der vandt i tiden 57:34.

Skriv en kommentar