Brænder du for at fortælle den gode historie om din region? Er du glad for at formidle – og ikke mindst tale med og møde turister, der brænder for at høre netop dig fortælle mere om din hjemstavn – så kan du få chancen til næste år.

Her anløber nemlig ikke færre end seks krydstogtskibe Fredericia Havn med tusindvis af krydstogtgæster, der hver især skal have en på opleveren. Hvad enten det gælder en tur til Kongernes Jelling, Koldinghus, Legoland, Egeskov Slot, Ribe eller Fredericia by. Fredericia Turistbureau søger derfor guider, der kan optræde som ambassadører for regionen.

I august i år kom det første krydstogtskib til Fredericia, og med 2000 gæster på kajen havde bureauleder Heidi H. Lings, Fredericia, en større opgave med at samle guider nok.

-Vi måtte hente guider langvejs fra for at servicere gæsterne. Men vi vil selvfølgelig hellere bruge lokale ildsjæle med interesse i at vise turisterne rundt end at hente guider uden for vores område. Derfor håber vi til den kommende sæson at kunne rekruttere ressourcestærke mennesker med interesse for vores egen historie, samfundsforhold og kultur som lokale guider til krydstogtpassagererne, siger Heidi H. Lings.

I samarbejde med Destination Lillebælt sørger havneselskabet ADP for den nødvendige uddannelse af de nye turist-ambassadører. Det sker i form af et kursus hos Oplevelsernes Akademi, hvor alle de grundlæggende færdigheder inden for rejseleder-uddannelsen gennemgås.

-Vi har brug for guider, som taler et eller flere sprog og især flydende engelsk, tysk, fransk, spansk eller italiensk. Andre sprog som eksempelvis kinesisk eller russisk er også et plus. Til jobbet skal du være serviceminded og åben, men i øvrigt være dig selv – lige som når du er vært derhjemme. Gæsterne ønsker sig en god velkomst og ser frem til at høre og lære noget nyt – nøjagtig som vi selv gør det, når vi er ude at rejse, siger Heidi H. Lings.

Bureauleder ved Fredericia Turistbureau, Heidi H. Lings, glæder sig til at høre fra interesserede på tlf. 72 11 35 12 eller på mail heidi.lings@fredericia.dk senest d. 27/10-14.