I uge 24 skal der lægges ny asfalt på Agtrupvej i Kolding på strækningen fra Sdr. Ringvej til Disellaparken. Arbejdet udføres i aften- og nattetimerne for at genere trafikken mindst muligt.

Sidste år fik Agtrupvej ny belægning på strækningen fra Haderslevvej til Sdr. Ringvej. Nu er turen kommet til den resterende del af Agtrupvej.

-Der har været gravet en del på den pågældende strækning de seneste år, så belægningen er efterhånden i ret dårlig stand. Derfor udskifter vi den nu og lægger ny asfalt, forklarer vejingeniør Rasmus N. Bonde, Kolding Kommune.

Omkørsel
Arbejdet udføres i aften- og nattetimerne i tidsrummet kl. 18-06. Entreprenøren og hans folk går i gang søndag aften, og så ventes de at være færdige fredag morgen.

-Mens der arbejdes, vil strækningen fra Sdr. Ringvej til Brunebjerg være lukket for trafik. Her skilter vi med omkørsel via Tvedvej-Brunebjerg til området nord for Agtrupvej og via Dannersvej til området syd for Agtrupvej, forklarer Rasmus N. Bonde og fortsætter:

-På strækningen fra Brunebjerg til Disellaparken kan vi ikke lave omkørsel, da nogle af sidevejene ender blindt. Her vil trafikken i stedet være lysreguleret, hvilket kan give lidt ventetid, når trafikanterne skal dirigeres uden om vejarbejdet.

Støj i de lune aften- og nattetimer
Fordelen ved at udføre arbejdet i aften- og nattetimerne er, at trafikken på den befærdede vej ikke påvirkes voldsomt, når folk skal til og fra arbejde. Til gengæld kan naboerne opleve støjgener fra asfaltarbejdet – specielt når de sidder ude i de lune sommeraftener eller sover med åbne vinduer.

-Entreprenøren og hans folk forsøger naturligvis at minimere støjgenerne mest muligt, men det kan ikke undgås, at der i perioden vil være støj – f.eks. når den gamle asfalt fræses af, når asfaltfolkene kører med tromlen, og når lastbilerne bakker, siger Rasmus N. Bonde.

Beboerne i området er informeret om arbejdet og om muligheden for beboerkørsel.

Skriv en kommentar