Den 18. juni rejser Cirkus Arena det rødgule telt i Fredericia med et 60-års jubilæumsshow, der byder på tradition og fornyelse. I spidsen for hele herligheden står Signe Lindkvist og Uffe Holm, som sammen giver nyt liv til både form og indhold, samtidig med at de er flankeret af topartister i verdensklasse.

I anledning af Cirkus Arenas 60-års jubilæum i 2015 har Benny Berdino overladt cirkusmanegen til Signe Lindkvist og Uffe Holm. De to har sammensat en forestilling, der byder på uforudsigelighed og gode grin.

Signe Lindkvist, der er elsket af både børn og barnlige sjæle, har alle dage haft en stor kærlighed til cirkus. I år træder hun for første gang ind i en rigtig cirkusmanege – både som aftenens vært og som artist – flankeret af komikeren Uffe Holm, der før har bevist showtalent med sin medvirken i ”Vild med dans”. Sammen har de haft en kæmpe indflydelse på den endelige forestilling, når det kommer til både form og indhold, der giver en ny fortolkning af det klassiske cirkus tilsat humor og en gennemgående fortælling. Kombinationen af de to nye ansigter og Cirkus Arenas stolte 60 års erfaring resulterer i en både eksplosiv og traditionsrig forestillingsrække.

En jubilæumsforestilling med det bedste cirkus fra hele verden
Der vil traditionen tro være mulighed for at opleve masser af dyr – både elefanter, hunde og heste – og farlige stunts. Motorcykelartisterne Diorio Truppe byder på et legendarisk motorcykelnummer, hvor de som en bisværm suser rundt i metalkuplen ”Globe of Death”. I år vil hele syv motorcykler køre samtidigt – med livet som indsats og døden som modstander.

I cirkusmanegen kan man desuden møde en vaskeægte kanonkonge, opleve tryllenumre, man umuligt kan gennemskue, følge smidige akrobater i deres elegante luftkunster, beundre yndige cirkusprinsesser og så selvfølgelig lade sig underholde af Uffe og Signe, der styrer slagets gang i et hæsblæsende tempo.

Aftenen vil naturligvis være indhyllet i den gode gamle, og altid fortryllende, cirkustemning. ”Cirkus er en totaloplevelse”, siger cirkusdirektør Benny Berdino, ”Cirkus er hele pakken – duften af savsmuld, popcorn, candyfloss og så sandelig også dunsten fra staldene.”

Lokale cirkusprinser- og prinsesser
Som noget helt nyt har børn i alderen 3-12 år fra hele landet chancen for at blive en del af forestillingen i deres egen by.

”Vi arbejder ud fra, at alle med et talent – stort som småt – kan lave cirkus, og det her er en unik chance for at vise, hvad man kan,” siger Uffe Holm, der også i år prøver kræfter med at stå i en cirkusmanege for første gang.

”Og så kan man jo blære sig resten af livet med, at man har optrådt i cirkus.” Kan man noget sjovt eller specielt – som at slå en vejrmølle, fløjte alfabetet bagfra, få sin kanin til at hoppe over en pude eller noget helt fjerde, og har man ikke mindst lysten til at afprøve sit talent i en cirkusmanege, så kan man tilmelde sig på arena.dk med sit bud på et cirkusnummer.

(Foto: Cirkus Arena )