50 års jubilæum på lokalhistorisk arkiv blev fejret

En stor portion frivillige blev hyldet for deres langvarige indsats for at bevare Fredericias historie for eftertiden. Det har været begivenhedsrige år, der nu er mundet ud i nye faciliteter på Kulturkasernen.

Video: AVISEN

Fredericia Kommune har gennem årerne støttet op omkring det lokalhistoriske arkiv, hvor man med tiden også fik professionelle til at bistå med arbejdet. Men uden de frivillige ville mange ting ikke være lykkedes. Den indsats hylede Karsten Byrgesen (D), der er medlem af Kulturudvalget i Fredericia Kommune, samtidig med, at han lovede fortsat opbakning fra kommunen.

– Jeg vil gerne udtrykke min dybeste taknemmelighed for jeres bidrag. Dagen i dag er en festdag, en dag, hvor det er essentielt, at byrådet er til stede. Det er en glæde, at mange af os er samlet her i dag. Et jubilæum er en fest, og vi skal aldrig glemme at fejre. I dag fejrer vi, fordi vi har noget at fejre. Det er bemærkelsesværdigt, at der findes en forening og et arkiv, der er så massivt bakket op, og som nu fejrer sit 50-års jubilæum, sagde Byrgesen.

– En af de største sorger, vi som mennesker kan opleve, er, når vores minder forsvinder. Det kan ske, når der er brand, krig eller naturkatastrofer, eller som vi har oplevet på nært hold: skimmelsvamp. Disse hændelser medvirker til at æde vores minder, og vi oplever et savn, når vi leder efter vores rødder. Vi tænker så, hvis vi nu bare havde, og det er præcis det, vi gør i disse nye og smukke omgivelser i Lokalhistorisk Arkiv tilføjede han og sluttede:

– Her er der mere gods end guld, men det er værdifuldt, og vigtigst af alt, så er det noget uerstatteligt. Derfor er Lokalhistorisk Arkiv vigtigt. Det har stor betydning for Fredericia. Det er vores hjemby, det er her, at byens hukommelse findes og fortsætter med at eksistere. Det er her, byens borgere og gæster, samt andre, der interesserer sig for lokalhistorie, kan finde vores egen og vores bys historie. Vi er derfor utrolig taknemmelige over for de fremsynede mennesker og ildsjæle, der for 50 år siden begyndte at indsamle elementer fra byens og borgernes historie.

Herefter blev der lejlighed for de fremmødte til at gå rundt på arkivet, nyde forfriskninger og snacks.

Skriv et svar