Næste år ved denne tid kan flere børn give deres mor et kram på Mors dag. Det var 47 indsamlere i Fredericia Kommune med til at sikre, da de samlede ind for at give flere børn et trygt hjem med kærlige forældre. 5,5 millioner kroner blev det til i alt.

Forklaringen på det flotte resultat skal, ifølge direktør i SOS Børnebyerne Mads Klæstrup Kristensen, findes i det helt konkrete i at skulle undvære en mor.

”Jeg tror ikke, nogen kan tænke på at skulle undvære sin mor uden at få en klump i halsen. De fleste kan også sagtens sætte sig ind i, at det vigtigste for et barn er voksne, der passer på en. Og så ser vi jo heldigvis gang på gang, at danskerne gerne vil hjælpe dem, der ikke har lige så gode vilkår som herhjemme,” siger Mads Klæstrup Kristensen.

Smil og glade folk på ruterne
SOS Børnebyernes indsamlere meldte om imødekommende og venlige mennesker på deres ruter, en tendens, direktør Mads Klæstrup Kristensen også selv oplevede.

”Jeg var selv ude og samle ind med mine børn, og det er en helt fantastisk måde, man bliver modtaget på – med smil, gavmildhed og viljen til at hjælpe forældreløse og udsatte børn. Det er fantastisk at opleve danskerne stå sammen på den måde,” siger Mads Klæstrup Kristensen.

Hver indsamler har i gennemsnit fået over 900 kroner i bøtten. På MobilePay blev bidrag fra hele landet fordoblet fra 2016 fra cirka 300.000 til cirka 600.000 kroner, men det vides desværre ikke, hvor I landet de bidrag kommer fra.

Rekordår takket være gavmilde danskere
Noget tyder på, at danskerne er mere gavmilde end nogensinde før. Det oplever SOS Børnebyerne, der også kan præsentere et regnskab på 225 millioner kroner i 2016. Det betyder, at der er uddelt 3 millioner kroner mere til arbejdet for udsatte børn end i 2015.

”Det er fantastisk, at vi nu får lov til at gøre en stor forskel for endnu flere børn verden over,” siger Mads Klæstrup Kristensen.

Fakta 

Om landsindsamlingen

  • Cirka 5.000 danskere var på gaden søndag d. 14. maj for at samle ind for SOS Børnebyerne.
  • I 2016 blev der samlet 5,1 millioner kroner ind.
  • Pengene fra landsindsamlingen går til SOS Børnebyernes arbejde for, at flere børn kan vokse op med forældre, der passer godt på dem. I børnebyerne får udsatte og forældreløse børn en ny familie og en ny SOS-mor.
  • Uden for børnebyerne samarbejder SOS Børnebyerne med sårbare familier for at forhindre, at fattigdom splitter familien ad, og efterlader børnene alene.

 

Om SOS Børnebyerne

  • SOS Børnebyerne arbejder i 134 lande og hjælper på verdensplan ca. 1,6 mio. mennesker.
  • SOS Børnebyerne driver både børnebyer, familieprogrammer, lægeklinikker, skoler og børnehaver, og træder til i katastrofer og krig med nødhjælp.
  • I 2016 har SOS Børnebyerne uddelt 3 millioner kroner mere til arbejdet med forældreløse og udsatte børn end i 2015.