På lørdag vil græsbanerne ved Erritsø Idrætscenter derved blive befolket af godt 300 børn og unge fra rugbyklubber i hovedstaden, Sjælland, Fyn og Jylland. De mange ungdomsspillere er fordelt på 27 hold, som skal kæmpe mod jævnaldrende om at score fleste points i spillet med den ovale bold.

Trænere, dommere og mange frivillige vil gøre deres til, at DM-runden i Erritsø bliver en ny god sportslig og social oplevelse for de mange børn og unge. Langt de fleste børn og unge, der spiller rugby, er drenge. Men DM-runden i Erritsø får også deltagelse af enkelte pigehold. Ungdomsansvarlig i Erritsø GIF Rugby, den tidligere landsholdsspiller Jan ”Bubsi” Nielsen siger om stævnet:

”Vi glæder os rigtigt meget til at byde alle velkommen til årets første DM-runde Vi har fra Erritsø GIF Rugbys side gjort alt, hvad vi kan for at skabe nogle gode rammer for alle ungdomsspillere, trænere og tilskuere, så alle kan få en rigtig god dag i rugbyens tegn. Vi vil meget gerne invitere alle til at kigge forbi vores anlæg i Erritsø for at se noget ungdomsrugby. Alle er meget velkomne.”

DM-runden ved Erritsø Idrætscenter starter lørdag kl. 11.30 og slutter med finaler kl. 16.

Om DM i rugby for ungdom:
Danmarksmesterskabet i rugby for ungdomshold afholdes hvert år af Dansk Rugby Union. Mesterskabet afgøres over 6 lørdage fra april til november. 3 runder i klubber vest for og 3 runder i klubber øst for Storebælt. Efter hver runde kåres vinderne, som får medalje. Holdene er inddelt efter alder: Spillere under 6 år (U6), U8, U10, U12, U14, U16 og U18. De samlede Danmarksmestre for årgangene kåres på sidste spilledag.