En 20-årig mand skal tilbringe de næste 2½ år i fængsel, efter han i går ved Retten i Aarhus blev dømt i en sag om groft databedrageri og identitetstyveri mod otte personer, der tilsammen har fået hævet knap to millioner kroner fra deres bankkonti.

Den 20-åriges fremgangsmåde har været at installere såkaldte keyloggers på en række offentligt tilgængelige computere – blandt andet på biblioteker – og kopieret og gemt de oplysninger, der blev tastet ind på computerne. På den måde har han fået adgang til brugernavn og adgangskoder til NEMID-nøglekort på i alt otte personer, hvorefter han har fået adgang til deres bankkonti og hævet ialt knap 1,8 millioner kroner.

Derudover har han også misbrugt identiteten på én af de forurettede til at optage flere lån for i alt 119.000 kroner og fået udstedt et kreditkort i hendes navn, hvorpå han hævede godt 55.000 kroner.

– Det begynder med identitetstyveri, hvorefter han tømmer deres bankkonti, optager lån og i det hele taget har fri adgang til at benyttes deres NEMID, uden at de aner noget om det – før det er for sent. Det er voldsomt groft, og der er også grunden til, at han får 2½ års fængsel til direkte afsoning, siger anklager Rosa Pape i en pressemeddelelse.

Den 20-årige har arbejdet sammen med flere bagmænd, men det har ikke været muligt for politiet at identificere de øvrige. Dem 20-årige ankede dommen til landsretten.