En 19-årig mand og hans 20-årige kammerat var mandag den 19. og tirsdag den 20. juni ved Retten i Kolding tiltalt for blandt andet besiddelse af en større mængde amfetamin, ligesom den 19-årige var tiltalt for at have sat ild til sin lejlighed, som udbrændte.

Den 19-årige blev dømt i sagen, mens den 20-årige blev frifundet.

Kort efter midnat den 1. november 2016 blev Sydøstjyllands Politi kaldt ud til den 19-åriges lejlighed på Frejasvej i Fredericia. Lejligheden stod i brand, og i forbindelse med undersøgelsen af lejligheden efter branden fandt politiet amfetamin i lejligheden.

”I retten nægtede den 19-årige sig skyldig i at have sat ild til lejligheden. Han havde dog kort forinden købt motorbenzin. Der blev samtidig af brandteknikerne fundet motorbenzin både på gulvet i lejligheden og på et par handsker. Derudover havde han ingen troværdig forklaring på sin færden på det tidspunkt, hvor branden opstod,” forklarer anklager ved Sydøstjyllands Politi, Bianca Trøjborg, i en pressemeddelelse.

Domsmandsretten fandt derfor den 19-årige skyldig i brandstiftelse.

De to mænd var begge – ud over en række mindre forhold, herunder våbenbesiddelse – tiltalt for at have besiddet ca. 420 gram amfetamin med henblik på videresalg. Retten fandt imidlertid kun at den 19-åriges besiddelse var bevist, blandt andet i form af DNA-spor, og derfor valgte retten at frifinde den 20-årige.

Den 19-årige blev idømt i alt 1 år og 10 måneders ubetinget fængsel og valgte at anke dommen. Han har været varetægtsfængslet siden den 2. november 2016 og vil fortsat være varetægtsfængslet.