Udlejningsvirksomheden LOXAM med 19 danske rental-afdelinger tromler i bogstavelig forstand frem med fornyelse i maskinparken. Teknisk chef Frank Larsen har netop været en tur omkring Wirtgen Denmark i Taulov ved Fredericia med en solid indkøbsseddel: Lige omkring 75 tons tromlende grej, som nu sendes rundt til LOXAM-afdelinger landet rundt.

”Vi har fornyet udlejningsflåden med 14 nye HAMM-valsetog og tromler, som fabrikken har leveret i gennemfarvet LOXAM-kulør. Det betyder, at komponenterne er lakeret, før maskinerne er samlet. Det er sådan lidt en luksusløsning, som vi sætter pris på”, fortæller Frank Larsen.

De næsten 75 tons fordeler sig med to HAMM H13i valsetog, som vægtmæssigt følger typebetegnelsen og altså hver vejer 13 tons. Wirtgen Denmark har leveret fem styk syv-tons HAMM H7i valsetog. To 2800 kg knækstyrede tandemtromler, der lyder navnet HAMM HD12VV er også med i leverancen, og det samme er fem styk små knækstyrede tromler af modellen HAMM HD10CVV på hver 1600 kg.

God introduktion
”Vi fornyer flåden af tromler og valsetog ved at skifte en del ældre materiel ud. Ved samme lejlighed udfaser vi maskiner af et andet mærke og får i stedet mere HAMM ind på udlejningslisten. Vi har også tidligere købt HAMM og kender de tyske maskiner som et godt produkt. Samtidig er vi glade for den aftersales service, vi får hos Wirtgen Denmark. Det er vigtigt, at vore medarbejdere rundt om i afdelingerne får en god introduktion til de nye maskiner, og vi har erfaring for, at Wirtgen Denmarks folk er gode til at sætte sig i udlejers sted”, siger Frank Larsen.

Det er teknisk mandskab fra Wirtgen Denmark i Taulov, som nu sørger for at gøre LOXAM-folkene dus med det nye, tromlende grej.

”Overordnet ønsker vi at udvide produktsortimentet til udlejning, så vi rammer flere kundesegmenter. Tromler og valsetog er et segment, vi ønsker at udvide. Flere og flere projekt-lejer til konkrete projekter. Det gælder også asfalttromler, som vi købte to stk. HAMM HD10CVT i 2016”, forklarer LOXAMS tekniske chef.

Miljøbevidste tromler
”Det er en ny og mere miljøbevidst generation af tromler. Motorerne er dieselbesparende og giver dermed en bedre brændstoføkonomi, samtidig med at der tænkes miljørigtigt”, siger salgskonsulent Finn Nielsen hos Wirtgen Denmark.

Samarbejdet mellem Wirtgen Denmark og LOXAM er i øvrigt en dansk pendant til en samarbejdsaftale, der også eksisterer øverst oppe i begge organisationer. HAMM-fabrikken i Tirschenreuth øst for Nürnberg i Tyskland har et tæt samarbejde med LOXAMS internationale hovedkvarter i Frankrig.

HAMM bliver til LOXAM
Det betyder blandt andet også, at HAMM optræder inkognito rundt om i LOXAM-afdelingerne både internationalt og i Danmark.

”Hos LOXAM lejer man ikke maskiner af bestemte mærker. Man lejer LOXAM-maskiner. Således også med tromler og valsetog, som vi altså præsenterer som LOXAM-maskiner og i vores egen røde LOXAM-farve. Jeg tror dog, at fagfolkene godt véd, hvor de kommer fra”, siger teknisk chef Frank Larsen.

Ind imellem er han nødt til at gøre en undtagelse fra reglen om farve og mærke. På entreprenørmessen Inter-Mat i Paris købte Frank Larsen for to år siden et 16 tons valsetog med pladevibrator. Han havde brug for straks-levering fra Wirtgen Denmark, fordi en LOXAM-kunde skulle bruge maskinen hurtigt. Derfor kom den afsted i den oprindelige orange HAMM-farve.