I dag drog FC Fredericia til Domkirkebyen Viborg for at kæmpe for point efter det ufortjente nederlag til Roskilde FC på hjemmebane i søndags.

FC Fredericia skulle op imod et Viborg-mandskab, der har fået en katastrofal start i Nordicbetligaen, med kun en sejr og tre nederlag i de første fire kampe. 

Superliga-nedrykkerne havde nok håbet på flere point allerede nu og derfor kunne man på forhånd forvente en svær udebanekamp for FC Fredericia.

Sidst FC Fredericia mødte Viborg i 1. division, var den 6. april 2015 i en hjemmebanekamp, hvor FC Fredericia i øvrigt tabte med 1-2.

Der var mødt 2227 tilskuere op på et solbeskinnet Viborg Stadion, i hvad der kun kan betegnes som perfekt fodbold vejr.

Fredericia kom skidt fra start

FC Fredericia startede 1. halvleg som lyn og torden med en farlig situation allerede efter 30 sekunders spil, herefter var der stillingskrig på midtbanen med Viborg, som det lidt bedre hold og pludselig efter 5 minutters spil stod der 1-0 til Viborg efter et godt indlæg fra højre fløj ind i feltet og et teknisk veludført hovedstød af Andreas Albers gav mål, trods det, at FC Fredericias Målmand Alexander Nybo, havde hænderne på bolden og næsten fik den reddet.

Fredericia skulle nu forsøge at spille sig tilbage i kampen mod et på papiret stærkt Viborghold. Fredericia kæmpede videre og efter 10 minutter var holdet tæt på udligning, men desværre gik bolden i sidenettet af Viborgmålet.

Fredericias Brent McGrath fik en stor chance tæt på målet efter 14 minutter, hvor han blev spillet næsten helt fri foran mål, men han fik desværre ikke ordentligt ramt på bolden og chancen blev spildt.

Fredericia spillede sig mere og mere ind i kampen efter den dårlige start og skabte flere farlige situationer, hvor de tydeligt havde Viborg på hælene med deres genpres, der minder lidt om Zornigers spillestil i Brøndby.

Efter 21 minutter blev der lavet frispark lige på kanten af feltet mod FC Fredericias Dennis Høgh, det også gav gult kort til Viborg.

Frisparket blev sparket fladt og var tæt på at blive farligt.

Fredericia fortsatte med at presse Viborg i bund og Viborg lignede bestemt ikke et hold, der aspirerer til hurtig tilbagevenden til Superligaen.

Fredericia havde i resten af 1. halvleg flere chancer med skud fra distancen og gode indlæg. Viborgs føring burde have være udlignet, men desværre manglede skarpheden foran målet og holdene gik til pause med en ufortjent føring til hjemmeholdet på 1-0, dog med Fredericia, som det klart bedstspillende hold.

Fredericia tog teten

2. halvleg startede som 1. halvleg sluttede med Fredericia som det dominerende hold, Viborg havde til stadighed svært ved at håndtere Fredericias aggressive genpres.

Allerede efter 3 minutter inde i 2. halvleg fik Fredericia et hjørnespark som desværre ikke blev farligt.

Viborg fik efter 7 minutter inde i 2. halvleg et hjørnespark og desværre udnyttede de det til at score til 2-0, endnu engang et hovedstødsmål mod et passivt Fredericia forsvar. 

Fredericia gav ikke op og kæmpede videre og var det dominerende hold og fuldt fortjent fik Dennis Høgh reduceret til 2-1, da han kom forrest efter en redning på et langskud. Viborg fik en stor chance på en kontra efter 58 minutter, men heldigvis fik Nybo reddet forsøget fra Sivebæk.

Minuttet efter udlignede Fredericia til 2-2, indskiftede Anders Holvad scorede på et klinisk langskudsmål, efter en stærk dribletur til stor jubel for Fredericias bænk og spillere, fortjent udligning, spillet taget i betragtning.

Fredericia jagtede føringen og havde flere farlige skud inden for få minutter, Holvad gjorde en stor forskel, efter han kom på banen. Efter 63 minutter fik Fredericia hjørnespark og det var tæt på at blive farligt. Viborg var kun sporadisk på Fredericias banehalvdel og deres fans blev mere og mere frustrerede over deres pivringe indstilling og dårlige passpil.

Endnu en advarsel til Viborg, da Guldsmed lavede frispark i det 67 minut.

Fredericia blev ved med at presse på, men pludselig fik Viborg en kontra og var tæt på at score, målmand Nybo var heldigvis hurtig og sparkede bolden væk.

Fredericia kom minut for minut frem til farlige chancer foran mål og kun Viborgs målmands gode spil forhindrede en føring til Fredericia.

I det 75 minut var Viborg endnu engang presset i bund og Fredericia fik to hjørnespark, der dog ikke blev rigtig farlige.

Fredericia blev ved med at presse, trods det, at kræfterne var ved at slippe op. Holdet var stadig klart det bedste hold.

Holvad blev ved med at presse og skabte til stadighed uro i Viborgforsvaret.

Viborg fik lidt mere af spillet i et par minutter, men ellers var Fredericia bare bedre.

Viborg virkede meget demotivet til sidst i kampen.

Endnu et gult kort til Viborg i det 85 minut, da Sivebæk gav en albue i frustration.

Esben Petersen blev helten

De sidste fem minutter af kampen pressede Fredericia på og efter 90 minutter fik Esben Petersen scoret på et super langskudsmål, lige uden for feltet til 2-3, i øvrigt sublimt sparket ind. Vi husker også, at han scorede direkte på hjørne mod Roskilde. Stærkt kæmpet af Fredericia.

Kampen sluttede med masseudvandring og buhråb fra Viborgfansene og jublende Fc Fredericiaspillere.

Måske skulle Viborg have beholdt Johnny Mølby.

Opsummering: Fortjent sejr!

FC Fredericia spillede en flot kamp og fik fortjent 3 point med hjem,

Viborg skal nok kigge mere nedad, end opad i tabellen og FC Fredericia kan tage en bustur hjem, hvor de kan være stolte af deres spil og deres moral, det er stærkt at kæmpe sig tilbage fra 0-2.

FC Fredericia skal søndag spille hjemme kl.13.45 mod Fremad Amager og hvis man har tid, bør man tage på Monjasa Park og støtte byens fodboldhold. Med det spil, vi ligger for dagen i dag, kan vi slå alle. Genpresspillet og energien, vi kommer med, giver håb om store øjeblikke for Fredericia, som sæsonen skrider frem. Vi ses på stadion.

Målscorer

Viborg:

Andreas Albers, 5. minut 1-0

Søren Reese, 53. minut 2-0

Fredericia:

Dennis Høgh, 57. minut 2-1

Anders Holvad, 60. Minut 2-2

Esben Petersen, 90. Minut 2-3