I uge 38, 39 og 40 har tre hold med lærere og administrativt personale fra EUC Lillebælt deltaget i Tæl skridt-kampagnen, hvor deltagerne skal gå 10.000 skridt om dagen. Alle hold, der lever op til kampagnekravene om at gå mindst 10.000 skridt om dagen i 11 ud af kampagnens 21 dage, deltager i lodtrækningen om henholdsvis 5.000 kr., 10.000 kr. og 50.000 kr.

Team Turbosnegl fra EUC Lillebælt løb af med andenpræmien på 10.000 kr.

– Man giver den lige en ekstra skalle for at nå de 10.000 daglige skridt. Det er simpelthen nødvendigt at gøre noget ekstra, når man, som jeg, sidder på kontor. Og vi har jo dystet mod hinanden internt, så der skulle virkelig stå 10.000 på skærmen, siger holdkaptajn, Mette Tietze Vesterholm fra EUC Lillebælt.

Tæl skridt-kampagnen har netop til formål at få danskerne mere op af kontorstolen i hverdagen.

-”Tæl skridt sætter fokus på, at mange af os bliver nødt til at gøre en aktiv indsats for at få os rørt i hverdagen. Der er både et konkurrenceelement og et socialt aspekt i kampagnen, som gør det sjovt at deltage med sine kolleger” fortæller sundhedskonsulent og kampagneleder fra Dansk Firmaidrætsforbund, Stine Dragsbæk.

Evalueringer af Tæl skridt viser, at 80 % af deltagerne mener, at kampagnen har motiveret dem til at dyrke mere motion efter kampagnen.